Mačak ju je probudio u 4:30 ujutro, šokirala se kada je osjetila što joj se događa

Mačak Billy je probudio svoju vlasnicu u 4:30 ujutro tako što joj je skočio na prsa, a šokirala se kada je osjetila neobične simptome koji su ukazivali na srčani udar. 

Mačak iz Engleske proglašen je herojem nakon što je spasio život svojoj vlasnici udarajući je šapama po grudima kako bi je probudio nakon srčanog udara.

Sam Felstead iz Notinghama spavala je kada ju je njen sedmogodišnji mačak Billy probudio u 4:30 ujutro. Shvatila je da se ne može pomaknuti da je osjetila probadajuću bol te se nije mogla okrenuti na desnu stranu.

Doktori su joj rekli da je imala srčani udar u snu, a ona vjeruje da joj je Billy spasio život.

– Bila sam pomalo šokirana. Legla sam u krevet i osjećala sam se dobro. Čak sam bila vani s psima, nisam se osjećala bolesno, niti sam imala bilo kakve bolove. Odjednom sam se probudila u ranim jutarnjim satima oblivena znojem i nisam se mogla pomaknuti – rekla je žena za Daily Mail.

Mačak joj je stajao na prsima i lupkao je

Ona je dodala da joj je Billy stajao na prsima i lupkao je, dok joj je mijaukao direktno na uho.

– On to inače ne radi, spava po cijeli dan i noć, to je njegov život. Ne bi me ostavio – prisjeća se vlasnica ljubimca.

Sam je rekla da se njezina budilica nije trebala aktivirati još dva sata.

– Nikad me nije probudio do prethodne noći, nikad me ne uznemirava. Ne budi me ni za hranu. I moja majka je bila prilično šokirana. Rekla sam joj da me je probudio, a ona je bila još više šokirana. Nisam čula da mačke to rade. Svejedno mi je drago što me je probudio. Tko zna bih li se ikada ustala bez njega, moglo je i gore završiti – kazala je Sam.

Začepljena arterije su izazvale srčani udar

Liječnici su rekli da su njene arterije bili začepljene što je izazvalo srčani udar. Kada se Sam vratila kući nakon što je provela tri dana u bolnici, djelovalo je da Billyju to nije smetalo.

– Potpuno me je ignorirao. On je sada isti kao ranije, samo mu pokušavam pružiti malo više ljubavi – rekla je.

Stručnjakinja za ponašanje mačaka Lucy Hoile rekla je za BBC da je Billy možda primijetio fiziološke ili promjene u ponašanju vlasnice, što ga je učinilo nervoznim.

– Može biti da je činjenica da je skočio na nju i mijaukao znak njegove anksioznosti. Vjerujem da joj je on vjerojatno spasio život, jer joj je to omogućilo da dobije medicinsku pomoć, ali ne bih mogla reći da je to učinio namjerno. On je reagirao na situaciju – rekla je ona.

NAJNOVIJE!