Majka danima držala sina zaključanog u sobi, umro je od gladi

Majka je danima držala sedmogodišnjeg sina zaključanog u sobi zbog čega je umro od gladi. Sada joj prijeti doživotna kazna zatvora. 

Leticia Bravo (39) iz New Yorka optužena je za ubojstva drugog stupnja, a mogla bi se suočiti i s doživotnom kaznom zatvora jer je, prema navodima policije, sedmogodišnjeg sina držala zarobljenog u sobi i izgladnjivala ga, a dječak je kasnije umro od gladi.

Tužitelji su objasnili da je žrtva, dječak Peter Cuacuas, držan u spavaćoj sobi “iza vrata koja su se zaključavala izvana” kada bi boravio s majkom, a sa njom je provodio vreme šest dana tjedno.

Samo bi subotom bio “oslobođen” kada bi bio kod oca Artura Cuacuasa.

Maleni Peter prestao je da pohađa online nastavu u siječnju, a Leticia Bravo bila je u kontaktu sa školom i objašnjavala da je bolestan i opravdano odsutan.

Dječak je u bolnicu prevezen 10. veljače, gdje je i proglašen mrtvim, a obdukcijom je utvrđeno da je umro od neuhranjenosti.

Bravo se suočava s optužbama za ubistvo drugog stepena, a vrlo lako bi se to moglo preinačiti u prvi stupanj, gdje bi joj nad glavom visjela doživotna zatvorska kazna.

Njen partner, dječakov otac Arturo, također je uhićen zbog nemara.

– Nezamislivo je da netko prihvati odgovornost za brigu o djetetu, a zatim mu uskrati osnovne životne potrebe. Zaista je uznemirujuće kako se ovo dijete skrivalo od školskih vlasti prije nego što je umrlo. Imao je 17 kilograma sa sedam godina. Ne treba govoriti ništa više od toga – naveo je okružni tužitelj David Hoovler, prenosi Daily Mail.

Bravo i Cuacuas pred sudom će se ponovno pojaviti 26. listopada.

NAJNOVIJE!