Majka dovela sina u bolnicu uhićena
Foto: Unsplash

Majka je dovela svog dvogodišnjeg sina bez svijesti u bolnicu, a zbog onoga za što se sumnjiči je odmah uhićena.

Dvogodišnji australski dječak primljen je u bolnicu s ozbiljnim opekotinama, modricama i tragovima metamfetamina u mokraći. Za njegovo stanje sumnjiče se njegova majka (34) i stric (40) koji je ujedno i majčin partner.

Protiv majke i strica dvogodišnjeg dječaka podignuta je optužnica nakon što je dječak navodno uronjen u kipuću vodu zbog čega je hospitaliziran. Po prijemu u bolnicu i daljnjim pretragama uspostavljene su i ostale zabrinjavajuće dijagnoze, objavio je sud u Adelaideu.

Na sudu je rečeno kako je majka dovela svog sina bez svijesti u kliniku Blair Athol 8. kolovoza, a mališan je patio od ozbiljnih opekotina i modrica nakon što je boravio u obližnjem hotelu.

Pedijatri tvrde da povrede dječaka upućuju na to da je bio uronjen u kipuću vodu, dok majka govori da je njen sin opečen kada je slučajno otvorio slavinu na sudoperu.

Osim opekotina na tlu dječaka pronađene su i modrice za koje se vjeruje da su nastale prilikom “grubog hvatanja za majicu”.

Modrice i tragovi metamfetamina

Tužioci su rekli i da su u organizmu dvogodišnjaka pronađeni tragovi metamfetamina, kao i da sprovode istragu kako bi utvrdili je li dječak pretrpio bilo kakve povrede mozga zbog nedostatka kisika od posljedica potapanja.

Majka je rekla policiji i da je njezin sin povrijeđen dok je stric brinuo o njemu. Tvrdila je da ih je ostavila nakratko same, a kada se vratila zatekla ih je kako leže bez svijesti na krevetu. Njen odvjetnik kako je ova druga verzija priče zapravo istinita.

– Kaže da je bila zbunjena situacijom i uznemirena. Kada je drugi put razgovarala s policijom rekla je da ne zna šta se dogodilo sa djetetom i da je to prava istina. Da je bila svjesna šta će se dogoditi ne bi ostavila dijete na brigu – rekao je odvjetnik.

Majka nije puštena na slobodu jer sud smatra kako postoji rizik od bijega. Navodno je planirala pobjeći iz države, a njen osumnjičeni partner je, prije nego što je priveden, rezervirao kartu.