Majka iz Srbije gledala kako joj Hamas odvodi sina: Hvatali ga za kosu i tukli, sunca nije vidio 28 dana!

"Danas je 28. dan otkako znam da mi je sin otet i da je talac u Gazi. Svaki dan je težak."

Nada umire posljednja, kažu. Za obitelji 240 ljudi otetih tijekom napada Hamasa 7. listopada nada je sve što imaju.

Ona je njihov pojas spasa za koji se čvrsto drže iako već 28 dana nemaju nikakvih vijesti o svojim najmilijima. Ali imaju poruku, kratku i jasnu: “Vratite ih kući, odmah!”

Očaj u njihovom glasu, riječima, jecajima… ne možete ne osjetiti. Ono je tu, sveprisutno. Svakog od sugovornika pogodi pravo u trbuh, slomi mu srce.

“Danas je 28. dan otkako znam da mi je sin otet i da je talac u Gazi. Svaki dan je težak. U kontaktu sam s Vladom Srbije. Zaista sam zahvalna Vladi, posebno predsjedniku Vučiću, što nam pomažete. Ovo nije samo problem Izraela, terorizam je problem cijelog svijeta”, počinje ispovijest Idit Oel, majka srpskog državljanina Alona Oela kojeg su oteli Hamasovi teroristi, prenosi Telegraf.

Dodaje kako to nije lak put jer se svaki dan budi s nadom da će sve ovo uskoro biti gotovo.

“Želimo da se zdrav i neozlijeđen vrati kući. Onakav kakav je bio kad je otišao. Bio je na festivalima 7. i 8. listopada. Išao je s prijateljima slušati glazbu. Učio je svirati, studirao glazbu, svirao klavir, glazba je bila dio njegovog života. Zato mu je taj festival bio jako važan”, rekla je.

Idit kaže da su oko šest ujutro Alon i njegovi prijatelji čuli kako padaju rakete.

Horor obitelji traje već 28 dana

“Znali su da moraju potražiti sklonište. Sjeli su u auto, počeli su se voziti i tražiti sklonište. Našli su sklonište u gradu blizu Pojasa Gaze. Mislili su da su sigurni, da će sve biti u redu. Pisao nam je da je u skloništu i da je dobro. To je bilo u 8:08 ujutro. Tada je zadnji put zvao tog jutra. Mislim da su nakon desetak minuta došli teroristi, opkolili skloniste i počeli bacati granate u skloniste .. Mislim da su bacili oko 12 granata. Bilo je mnogo heroja u tom skloništu”, rekla je Idit okupljenim novinarima.

Majka kaže da je njen sin bio na ulazu u sklonište, a nakon eksplozije, kada su teroristi ušli, uzeli su Alona i još dvojicu i izvukli ih van.

“Sina su zapravo jako zgrabili. Sin se pokušao oduprijeti, ali nije mogao. Postoji snimka kako ga vuku po zemlji do kamiona. Hvatali su ga za kosu, vukli, stavljali u kamion i pretukli ga”, rekla je Idit.

Kaže da je vijest o tome da joj je sin otet čula od muža.

Kaže da cijelo vrijeme misli na sina i vidi ga nasmijanog, ali ima i teških trenutaka kada plače.

“Nije vidio izlazak sunca 28 dana. A mlad je, ima samo 22 godine. Ima cijeli život pred sobom. Toliko je toga želio učiniti na ovom svijetu, toliko toga za promijeniti. Mora dobiti priliku za to”, rekla je Alonova majka.

NAJNOVIJE!