Majka pokušala ugušiti sina starog 19 dana: Medicinska sestra ga je spasila

Kad je dječak imao samo 19 dana, mlada majka već ga je pokušala ugušiti.

Majka Monia Bortolotti koja je optužena za ubojstvo dvoje djece nekoliko mjeseci nakon što ih je rodila, danas će biti ispitana u bolnici u pokrajini Bergamo, gdje je prebačena iz zatvora, javljaju talijanski mediji.

Monia (27) je navodno pokušala ozlijediti svog sina Mattiu tijekom njegove hospitalizacije nekoliko tjedana nakon njegova rođenja. Tek je intervencija medicinske sestre spriječila najgore. Spasila je, barem u tom trenutku, djetetov život.

Kad je dječak imao samo 19 dana, mlada majka iz Pedrenga već ga je pokušala ugušiti.

Kako je rekonstruirao tužitelj koji majku tereti za ubojstvo oboje svoje djece (prvo Alice s četiri mjeseca i Mattie s dva mjeseca), maleni dječak rođen 25. kolovoza 2022. prvi je put u rujnu završio u bolnici.

Monia je nazvala 112, opisujući bebin problem kao “apneju pri hranjenju”. Tom je prilikom, reklo bi se prvi put, ostala sama u kući sa sinom. Tog je popodneva tata Christian bio dežuran u tvornici boja. Nakon vožnje hitne pomoći u bolnicu, zahvaljujući intervenciji liječnika, Mattia se oporavio.

No, upravo zbog presedana u obitelji, iznenadne smrti malenog Alija prije samo 4 mjeseca prije godinu dana, liječnici na odjelu neonatalne patologije htjeli su sve provjeriti.

Napravljene su brojne pretrage kako bi se isključilo da dijete boluje od bilo kakve bolesti. Prema riječima pedijatra, dijete je bilo potpuno zdravo. Hospitalizacija je trajala oko mjesec dana.

Monia je ostala u bolnici s djetetom u sobi ograničenog prostora gdje je pokazivala ozbiljne znakove nestrpljenja zbog prisilnog suživota sa sinom, prenosi La Stampa.

U jednoj situaciji medicinska sestra je morala reagirati kada je čula bebin plač i vrisku. Kad je ušla u sobu, primijetila je da majka prečvrsto drži bebu. Uzela je Mattiu iz majčinog naručja.

Voditelji odjela odlučili su majku podvrgnuti psihijatrijskom savjetovanju. Vještak je isključio da boluje od neke patologije, no upravo zbog stresa koji je pokazivala, psihijatar joj je savjetovao da izbjegava biti sama s djetetom.

Bolnica to nikada nije prijavila policiji, ali je upozorila socijalnu službu.

Samo osam dana nakon povratka kući žena je navodno usmrtila dijete kobnim zagrljajem.

NAJNOVIJE!