Majka je pomislila da joj kćer (7) spava, no bila je mrtva

"Neko vrijeme sam mislila da spava, dok joj nisam vidjela balon oko glave", rekla je njezina majka

Sedmogodišnja djevojčica umrla je nakon što se ugušila u balonu punjenom helijem. Alexandra Hope Kelly 27. rujna proslavila je sedmi rođendan, a nekoliko dana kasnije, 1. listopada, bušila je balone od lateksa kada se dogodila tragedija, piše Daily Mail.

Njena mama Shana Kelly bila je u sobi s Alexandrom dok se igrala s balonima. Kasnije je otišla u spavaću sobu i dopustila kćeri da se igra s balonom s brojem 7 dok ona spava. Dočekao ju je horor kada se probudila, sišla u dnevnu sobu i ugledala ispuhani balon oko glave svoje kćeri.

Majka je odmah izvadila balon, pozvala Hitnu pomoć i započela reanimaciju koju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći, no djetetu nije bilo spasa.

Još nije poznato je li se ugušila ili umrla od trovanja helijem. Rezultati obdukcije bit će poznati za četiri do šest mjeseci.

Aleksandri nije bilo spasa, iako je oživljena. Pokopana je 6. listopada, a svi koji su došli na sprovod zamoljeni su da nose plavo, što je bila njezina omiljena boja.

Prema Komisiji za sigurnost proizvoda, baloni su vodeći uzrok gušenja.

Djeca ih ili udahnu nenapuhane u usta dok ih pokušavaju napuhati ili pojedu komadiće balona nakon što puknu. U oba slučaja, baloni završe zaglavljeni u grlu i plućima, što potpuno blokira disanje.

NAJNOVIJE!