NaslovnicaVijestiMajka Suzana rodila bebu tešku skoro 6,5 kilograma: 'Ne znamo kako je...

Majka Suzana rodila bebu tešku skoro 6,5 kilograma: ‘Ne znamo kako je toliko narasla, ali presretni smo’

Mali Pavle rođen je s težinom od 6,420 grama te je dug impresivnih 68 centimetara. Njegova majka, Suzana Kučina, istinski je junakinja koja je hrabro izdržala sve napore kako bi svog sina donijela na svijet.

“Ovo je moje treće dijete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i što je sve prošlo kako treba. Daćemo mu ime Pavle”, izjavila je za RINU Suzana.

Unatoč nekim teškoćama tijekom trudnoće, većina toga je bila u redu, osim što se teže kretala. Imala je ranije kontrakcije, no herojski ih je izdržala i čak nekoliko dana prekoračila termin kad je Pavle odlučio doći na svijet.

“Nije bilo razlike u odnosu na druge dvije trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno narasla, ali smo presretni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba”, rekla je uz osmijeh ova sretna majka.

Beba Pavle
Foto: RINA

Prava rijetkost da se rodi jedna takva beba

Voditelj poroda, doktor Dragan Perišić, napomenuo je da nije bilo značajnih komplikacija.

“Krenuli smo prirodno, ali zbog veličine bebe porođaj se završio carskim rezom. S obzirom na kilažu, dužinu, obujam, ovo je zaista prava rijetkost da se rodi jedna takva beba. I mi smo sretni što je sve prošlo kako treba i što su majka i dječak dobro”, izjavio je dr. Perišić.

Inače, ova medicinska ustanova poznata je po velikim bebama. Nedavno se rodila beba težine pet kilograma, no svi se sjećaju i malenog diva prije nekoliko godina koji je imao 5.900 grama.

No, Pavle je nedvojbeno oborio rekorde i postao jedna od najvećih beba u povijesti Srbije.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare