NaslovnicaVijestiMajka ubijene transrodne tiktokerice iz Srbije: "Ugasite TikTok, bit će bolje!"

Majka ubijene transrodne tiktokerice iz Srbije: “Ugasite TikTok, bit će bolje!”

Majka ubijene 18-godišnje transrodne tiktokerice iz Srbije opisala je za medije život svog djeteta te savjetuje mlade da se maknu s TikToka.

Srbijanska policija objavila je da je zbog okrutnog ubojstva 18-godišnjeg Đorđa Milivojeva, koji se na TikToku predstavljao kao djevojka Noa, uhićen 33-godišnji O. D.

Kako su objavili srbijanski mediji, Milivojev je bio u vezi s ubojicom koji ga je svirepo ubio, raskomadao i dijelove tijela spremio u vreće.

Roditelji 18-godišnjeg „transrodnog“ Đorđa Milivojeva 17. lipnja prijavili su njegov nestanak. Dorđe/Noa im se nije javljao. Na društvenim su mrežama proširili svoju potragu u nadi da će saznati bilo kakvu informaciju o njemu.

Na dan svog nestanka Dorđe je rekao da „ide kod dečka“. Međutim, na dan kada je obitelj prijavila nestanak, Milivojev je još objavljivao videa na Tiktoku. Policija je, kako prenosi Nova.rs, ispitala „dečka“, O. D. koji je tvrdio da Milivojeva tog dana nije vidio.

No, policiji taj iskaz nije bio uvjerljiv, pa su ga ponovno ispitali. Tri tjedna nakon nestanka, točnije 6. srpnja u stanu O.D.-a pronašli su tijelo nestalog 18-godišnjaka. Kako su priopćili, tijelo je bilo raskomadano u dijelove i spremljeno u vreće i kante. Osumnjičeni je, kako prenosi Blic.rs, policiji kazao da se ne sjeća kada ga je ubio i isjekao na dijelove.

Đorđe Milivojev, koji se predstavljao kao Noa Milivojev, rođen je u Kovilju kraj Novog Sada. Na TikToku pratilo ga je preko 15 tisuća ljudi. Prvi video objavio je 2020., kad je imao 15 godina. Tada srednjoškolac, odijevao se kao žena, a sebe je opisivao u muškom rodu.

Tranziciju je započeo kao maloljetnik

Milivojev je, pišu mediji, tranziciju započeo prije godinu i pol dana. Dakle, s nešto više od 16 godina. Hormone je pio posljednjih nekoliko mjeseci, za Telegram.rs ispričao je najbolji žrtvin prijatelj Danijel Jaćimović. Dakle, ubijeni mladić je „tranziciju“ započeo još kao maloljetnik.

Milivojev je bio i žrtva nasilja na društvenim mrežama, a o tome je govorio na TikToku. No, njegov prijatelj kaže kako je dugo bio izložen, čak i fizičkom nasilju od LGBT+ zajednice.

Majka ubijenog 18-godišnjaka opisala je za medije život svog djeteta: “Vrijeđali su je, maltretirali, ismijavali. Noa je bila odgojeno dijete, a na TikToku je dobivala samo negativne komentare. A sada je svi vole. Ugasite TikTok, bit će bolje, apeliram svim roditeljima da tu mrežu ugase”.

Strašna smrt nesretnog mladića ponovno je otvorila niz važnih pitanja – o “tranziciji” maloljetnika, načinu dijagnosticiranja transrodnosti kod djece i mladih, primanju hormona kod maloljetnika te zaštiti od nasilja i eksploatacije unutar LGBT+ zajednice i društvu te utjecaju TikToka na tinejdžere i promicanje “transrodnosti”, piše Narod.hr.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare