Malog Mihaja teta držala u kavezu i okrutno mučila, na kraju se ubio: Pravda je stigla nakon 8 godina

Zatvorili su ga u metalni kavez i puštali van samo kad bi ga odveli na najteže fizičke poslove.

Osam godina nakon tragične smrti mladog Mihaja, tinejdžera iz Rumunjske , policija je osudila njegovu tetu i njezina supruga jer su cijelo desetljeće brutalno zlostavljali mladog rođaka.

Životna priča Mihaja iz Galatija potresla je i najtvrđa srca. Njegovo se djetinjstvo lako može opisati kao pakao. Dječaka su zatvorili u kavez, izgladnjivali i tjerali na najteže moguće poslove članovi najbliže obitelji.

Nakon deset godina mučenja Mihaj si je oduzeo život. Pronađen je obješen o drvo 24. studenoga 2015., a tek ovaj tjedan donesena je presuda njegovim rođacima koji su ga brutalno zlostavljali.

Mihaj je kao mališan živio s roditeljima, koji su radili kao nadničari. Njegova majka je 2004. rodila treće dijete, a iste godine mu se otac teško razbolio i više nije mogao raditi.

Tada je Mihajeva majka donijela odluku da dječaka preda zaovi i njezinu mužu koji je imao stado ovaca. Tada mu je zapečatila sudbinu.

Teta i tetak su držali dječaka kao životinju

Prema pisanju rumunjskih medija, teta i tetak držali su Mihaja kao životinju. Zatvorili su ga u metalni kavez i puštali van samo kad bi ga odveli na najteže fizičke poslove. Također, dječaku su davali samo onoliko hrane koliko je bilo potrebno da ga održe na životu.

Bio je izuzetno neuhranjen, zbog čega su susjedi svojevremeno alarmirali vlasti.

Iako je pokrenuta istraga, ista je uskoro i zatvorena, jer je majka dječaka rekla da će ona ponovo preuzeti brigu o njemu. Međutim, nije to učinila i dječak je ostao kod tetke.

Mihaj je više puta pokušavao pobjeći, ali bi ga tetak svaki put pronašao. Na kraju su ga okovali u jednoj šupi… Tad je Mihaj, koji je imao 19 godina, odlučio da idući put kada uspije pobjeći okonča sebi muke.

Teta je ubrzo optužena za ubojstvo s predumišljajem i zlostavljanje maloljetne osobe.

Nakon skoro osam godina od Mihajeve smrti stigla je i presuda. Teta je osuđena na 6 godina i 11 mjeseci zatvora, dok će tetak iza rešetaka provesti 8 godina i 8 mjeseci.

Drugi muškarac, koji je bio upoznat sa slučajem i nije učinio ništa da pomogne dječaku, osuđen je na dvije godine zatvora. Njegov identitet nije objavljen.

Također, nije poznato jesu li otac i majka kažnjeni.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!