Migranti u Europi slave napad Hamasa na Izrael
Migranti u Europi podržavaju napad Hamasa na Izrael; Snimka zaslona: X.com

Simpatizeri Hamasa su izašli na ulice u Berlinu, što je izazvalo strah kod policije od napada na sinagoge u Njemačkoj.

Nakon što je Hamas napao Izrael i tako započeo još jedan rat ubivši do sada više od 700 ljudi na zgražanje skoro cijelog svijeta, neki su im dali i podršku – migranti. Migranti slave diljem svijeta, pa i Europe, podržavajući Hamas i gazeći izraelske zastave. Potvrdile su to snimke koje su vrlo brzo postale viralne.

Videosnimke migrantskog kampa u Grčkoj pokazuju Palestince i druge tražitelje azila kako slave podržavajući Hamas. Snimka, objavljena na TikToku, navodno je snimljena na istočnom egejskom otoku Samos, gdje je grčka vlada postavila “zatvoreni” migrantski kamp okružen bodljikavom žicom. Tamošnji migranti, od kojih su mnogi iz Sirije i Iraka, navodno su uzvikivale “Allah Akbar” – ”Allah je velik”.

Njihovo slavlje širi se u mnogim državama diljem arapskog svijeta, gdje su se pristaše Hamasa i Hezbollaha okupile u znak podrške napadu.

@aljazeeraenglish

#Protests in solidarity with #Palestine broke out in several countries including Yemen,Turkey, Kuwait and others, after #Palestinian fighters launched an unprecedented surprise military attack against #Israel in the early hours of Saturday morning. #palestine #alaqsa #palestinetiktok #gaza

♬ original sound – Al Jazeera English

U Teheranu, gdje je vlada javno pozdravila vojnu operaciju Hamasa, pristaše su mahale palestinskim zastavama i palile vatromet. Pristaše Hezbollaha također su održale skup u Dahiyehu, predgrađu Beiruta u Libanonu, gdje su neki mahali natpisima na kojima je pisalo: “Oh Quds, dolazimo.”

Izraz se koristi kao podrška palestinskim snagama koje zauzimaju ”muslimanska” sveta mjesta. Drugi su pak gazili Izraelsku zastavu. U palestinskom izbjegličkom kampu Bourj al-Barajneh u Bejrutu, klicala su djeca i odrasli, dok su drugi pokazivali znakove pobjede s dva prsta. Video objavljen na društvenim mrežama navodno prikazuje slične proslave koje se održavaju u Bagdadu u Iraku, gdje su pristaše mahali zastavama i trubili u konvoju, prenosi Narod.hr.

Pristaše su izašli na ulice u Berlinu, a slave i u Velikoj Britaniji

Novinska agencija AFP izvijestila je da su neki palestinski pristaše izašli na ulice u Berlinu, što je izazvalo strah kod policije od napada na sinagoge u Njemačkoj.

Nancy Faeser, njemačka ministrica unutarnjih poslova, rekla je da je pojačan nadzor policije.

Snimku možete pogledati ovdje.

U Velikoj Britaniji podršku Hamasu dali su migranti uglavnom na društvenim mrežama, ali ima i snimki s ulica.

“Danas bi trebao biti dan slavlja za pristaše demokracije i ljudskih prava u cijelom svijetu, jer su stanovnici Gaze probili svoj zatvor pod vedrim nebom, a borci Hamasa zagazili na teritorij kolonizatora. Borba za slobodu rijetko se vodi bez prolijevanja krvi i za to se ne trebamo ispričavati”, napisao je Rivkah Brown, novinar portala Novara.

Snimka iz Kanade prikazuje pristaše palestinskog napada u Kanadi. Snimke iz Istanbula prikazuju palestinske pristaše kako skandiraju “Nastavi pucati, Hamas, pogodi Izrael, pogodi Izrael”, prenosi Telegraph.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare