Foto: Privatni album

Kelsey Brown (34) iz Liverpoola tragično je umrla u Marbelli tijekom druge trudnoće, nakon što su joj liječnici odbili napraviti carski rez iako je utvrđeno da je njezina beba mrtva.

Mlada majka, kojoj je ovo bila druga trudnoća, došla je u bolnicu na porod kada je saznala da joj je beba u trbuhu umrla.

Liječnik ju je, međutim, odbio poroditi carskim rezom i predložio prirodan porođaj koji je bio vrlo bolan i zbog kojeg je obilno krvarila pet sati, a potom je umrla.

Nesreća se dogodila 20. srpnja 2021. godine, a obitelj je i dalje neutješna te se, kako kažu, nadaju da će dobiti odgovore o njezinoj smrti.

Isporuka krvi u bolnicu Ceram u Marbelli navodno je stigla nakon što je Kelsey preminula, a istraga o njezinoj smrti još je u tijeku.

Andre Rebelo, viši mrtvozornik Liverpoola, rekao je da je “bio ograničen” na istragu njezine smrti jer mu španjolske vlasti nisu dale ključnu medicinsku dokumentaciju.

Maria Brown, Kelseyina mama, rekla je za BBC da je “njezina kći bila puna ljubavi”.

“Kelsey je bila mama puna ljubavi, ostavila je svog petogodišnjeg sina. Bila je jako zdrava, nije pila ni pušila, Kelsey se stvarno brinula o sebi”, rekla je Maria.

“Bila je sjajna kći, sestra i mama”, dodala je.

Kelsey, po zanimanju frizerka, s partnerom se preselila u Španjolsku i svi njezini prenatalni pregledi tijekom trudnoće bili su uredni.

Savjetovali su joj prirodan porod

Na ultrazvučnom pregledu kada je stigla u bolnicu na porod, koji je zakazan za 20. srpnja, ustanovljeno je da joj je beba preminula.

“Kelsey su savjetovali da ne može imati carski rez i epiduralnu te da će morati imati prirodni porod”, rekao je mrtvozornik.

Kelsey je počela gubiti krv oko 13:30 po lokalnom vremenu, a medicinsko osoblje pokušalo je poroditi dijete pomoću forcepsa.

Beba je rođena u 16.30 sati kada je ustanovljeno da joj je pupčana vrpca bila omotana oko torza i ruke, što joj je onemogućilo hranjenje.

Tijekom porođaja Kelsey je imala jake bolove i obilno je krvarila, ali u bolnici u tom trenutku nije bilo krvi i pošiljka je stigla tek oko 18.45, pola sata nakon što je liječnik proglasio njenu smrt.

Mrtvozornik je rekao da je obdukcija obavljena u Španjolskoj, ali su rezultati “uskraćeni”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare