Mladić iz Srbije našao novčanik na ulici, otišao kod vlasnika, pa dobio doživotni poklon

Stefan Smiljković (27) postao je heroj Pančeva kada je prije dva dana na ulici pronašao novčanik i pronašao vlasnika na osnovu podataka iz osobne iskaznica karte koja je bila u njemu. Branislav je, naime, spletom nesretnih okolnosti izgubio novčanik.

Vlasnika novčanika oduševio je mladićev postupak, a svoju priču podijelio je sa sugrađanima putem Facebook grupe. Ono što je oduševilo Stefana, ali i njihove susjede je činjenica da je on vlasnik vučne službe, te je poštenom izumitelju dao doživotnu besplatnu vuču.

“Ovom prilikom želim se javno zahvaliti Stefanu Smiljkoviću jer je pronašao novčanik koji mi je pao s krova automobila i vratio ga na adresu iz osobne iskaznice. Čovječe, ne mogu ti dovoljno zahvaliti, ali od mene i moje vučne službe, imaš besplatnu vuču cijeli život! Čast je dijeliti zrak s takvim čovjekom!”, napisao je vlasnik izgubljenog novčanika.

Svoju gestu ne smatra neobičnom

S druge strane, Stefan za Telegraf.rs kaže da svoju gestu ne smatra neobičnom. Tvrdi da nije heroj, samo je želio pomoći svom sugrađaninu.

“Vratio sam novčanik bez oklijevanja. Slučajno sam ga našao na ulici i pokupio. Unutra sam našao osobnu iskaznicu i otišao do vlasnika”, rekao je dečko.

Iako je Branislav odlučio iskupiti se, Stefan tvrdi da za njega nagrada ne predstavlja materijalnu, već moralnu vrijednost. Jako je zahvalan na poklonu, ali kako nam kaže, i da ga nije bilo, opet bi učinio isto.

“Ako mislite da je nagrada za mene materijalna vrijednost ili nešto slično, apsolutno nije, da me vlasnik odlučio time nagraditi, zahvaljujući njemu. Prvenstveno mi je bilo važno pronaći vlasnika i vratiti novčanik, a ostalo me nije zanimalo i ne zanima me ni sada. I da se opet nađem u istoj situaciji, učinio bih isto. Inače nisam očekivao nikakvu nagradu”, jasan je mladić.

Ipak, Pančevci ga smatraju herojem i hvale ga zbog skromnosti i poštenja. Za Stefana su imali samo riječi hvale i poželjeli da oko nas bude što više takvih ljudi.

NAJNOVIJE!