Muslimanski dječak (6) ubijen s 26 uboda zbog rata u Izraelu: Horor u Chicagu, majka teško ranjena

Dječak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, uboden je 26 puta velikim vojničkim nožem.

Policija je u nedjelju optužila 71-godišnjeg muškarca iz predgrađa Chicaga za zločin iz mržnje u smrtonosnom ubodu 6-godišnjeg dječaka i kritičnom ranjavanju 32-godišnje žene, rekavši da je obje žrtve izdvojio zbog njihove islamske vjere i kao odgovor na rat između Izraela i Hamasa, piše Washington Post.

“Detektivi su uspjeli utvrditi da su obje žrtve ovog brutalnog napada bile na meti osumnjičenika jer su muslimani i zbog tekućeg sukoba na Bliskom istoku u koji su uključeni Hamas i Izraelci”, navodi se u priopćenju šerifa okruga Will objavljenom na društvenim mrežama.

Policajci su pronašli obje žrtve u subotu kasno ujutro u kući jugozapadno od Chicaga.

Dječak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, uboden je 26 puta velikim vojničkim nožem, prema nedjeljnoj obdukciji, priopćio je šerifov ured. Žena je imala desetke uboda po tijelu, nakon čega je zadržana u bolnici.

Osumnjičenik za ubojstvo je njihov stanodavac

Muškarac osumnjičen za zločin pronađen je u subotu ispred kuće “kako sjedi uspravno na tlu u blizini prilaza rezidenciji” s posjekotinom na čelu, priopćila je policija.

On je u nedjelju bio u pritvoru i čekao je pojavljivanje pred sudom. Policija ga je optužila za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva prvog stupnja, dvije točke optužnice za zločine iz mržnje i teško nanošenje povreda smrtonosnim oružjem.

Vlasti nisu objavile imena mrtvih, ali čikaški ured Vijeća za američko-islamske odnose planirao je tjednu konferenciju za novinare s članom obitelji i identificirao žrtve kao Wadea Al- Fayuma, palestinsko-američkog dječaka koji je nedavno napunio 6 godina, i njegova majka, Hanan Shahin.

U prizemlju kuće živjeli su dvije godine, kažu u organizaciji, navodeći da je osumnjičeni njihov stanodavac. Citirajući SMS poruke koje je majka uputila dječakovom ocu, osumnjičenik je prije uboda navodno vikao: “Vi muslimani morate umrijeti!”

Muslimanska organizacija za građanske slobode nazvala je zločin “našom najgorom noćnom morom” i dijelom uznemirujućeg vala poziva i e-mailova mržnje od izbijanja nasilja na Bliskom istoku.

NAJNOVIJE!