Na bebinoj nozi je uočila ljubičastu mrlju, nije ni slutila da je u velikoj opasnosti

Majka je na bebinoj nozi primijetila neobičnu mrlju. Umjesto da čeka što će se događati, sina je odvela u bolnici te mu spasila život.

Mrlja na tijelu jednomjesečnog dječaka bila je znak nečeg vrlo opasnog. Naime, majka, koja je odlučila ostati anonimna, svoje upozorenje poslala je medicinskim sestrama Nikki i Rach koje stoje iza popularne stranice Tiny Hearts Education.

Ispričala je da se zabrinula kada je na nozi svog sina ugledala sitan ljubičasti trag, za koji se naknadno pokazalo da je simptom meningokoka.

“Od male mrlje do vrlo bolesnog dječaka u manje od 12 sati. Strašno”, napisala je žena te pojasnila da je, nakon kupanja, na leđima, trbuhu i rukama sina uočila mrlje.

“Bile su ljubičaste boje, ne veće od mog malog nokta i nisu blijedile. Odlučili smo otići na Hitnu pomoć da provjerimo što se događa.”

Ispostavilo se da je riječ o zarazi meningokokom, najčešćim uzročnikom meningitisa kod djece u dobi od 2 do 5 godina. Ostali simptomi uključuju vrućicu, glavobolju, ukočenost vrata, nelagodu pri gledanju u jaka svjetla, mučninu ili povraćanje i proljev.

NAJNOVIJE!