NaslovnicaVijestiNastavnik oduzeo učeniku križ koji je nosio oko vrata, a sada mu...

Nastavnik oduzeo učeniku križ koji je nosio oko vrata, a sada mu se ispričao

Američki centar za pravo i pravdu (ACLJ) slavi veliku pobjedu nakon što se nastavnik srednje škole u Tennesseeju ispričao zbog oduzimanja učenikovog lančića s križem.

U travnju je učenik srednje škole Hixson nosio križ oko vrata u školu, no kad je ušao u školsku knjižnicu na sajam knjiga, učitelj mu je oduzeo križ.

“Samo to bi bilo šokantno za bilo koje dijete, ali ovaj nastavnik je to učinio pred ostalim učenicima kao da namjerava dodatno poniziti dijete”, napisao je Jordan Sekulow, izvršni direktor ACLJ-a.

ACLJ je obavijestio majku učenika, a skupina za vjerska prava odmah je poslala pravno pismo školi objašnjavajući kako je postupak učitelja povrijedio ustavna prava učenika.

Učenici smiju prikazivati vjerske poruke

“Učenici smiju prikazivati vjerske poruke na svojoj odjeći u istoj mjeri kao i druge slične poruke. Vjerske poruke ne smiju biti izdvajane i potiskivane, već podliježu istim pravilima koja se općenito primjenjuju na slične poruke”, stoji u pismu.

Sekulow je objasnio: “Drugim riječima, ako nijedan drugi učenik u školi ne nosi odjeću bez logotipa, citata, proizvodnih oznaka ili bilo koje druge poruke ili slike koje bi mogle biti uvredljive, onda treba ostaviti na miru križeve naše djece ili bilo koji drugi odjevni predmet ili pribor.”

“Da je učitelj ciljao učenika muslimanske vjeroispovijesti ili bilo koje druge vjere – čak i učenika ateista – vjerojatno bi to izazvalo medijski kaos i prosvjede ispred škole”, dodao je.

Škola se obratila ACLJ-u kako bi ih uvjerila da školski kodeks oblačenja niti njihova politika ne zabranjuju nošenje križa učeniku.

Nastavnik, zamjenik ravnatelja škole i ravnateljica ispričali su se učeniku i njegovoj majci zbog oduzimanja križa.

“Jedna stvar koja nije samo dopuštena, već i zaštićena, jest nošenje križa oko vrata”, izjavio je Sekulow. “Nadajmo se da će ova pobjeda biti poticaj za vjerničke učenike i snažna poruka nastavnicima koji bi inače pokušavali nametnuti svoje osobne pristranosti kršćanskim učenicima.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare