Natalija (14) preminula na putu do škole – satima je ležala u snijegu i nitko joj nije pomogao

Prije tjedan dana, u utorak 28. studenog, 14-godišnja Natalija K. hospitalizirana je u Krakowu. Djevojčica je bila pothlađena, tjelesna temperatura joj je bila 22 stupnja. Život joj se nije mogao spasiti.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, tinejdžerica iz Andrihova je pretrpjela veliki izljev krvi u mozak.

Ona je u utorak oko 8 sati ujutro izašla iz kuće i krenula u školu. Na putu do autobusne stanice joj je pozlilo.

“Pozvala je oca i rekla mu da joj se smračilo ispred očiju, da ne može hodati i ne zna gdje se nalazi”, rekao je izvor iz istrage za medije.

Nakon toga više je više nije mogao dobiti na telefon.

Otac je odmah krenuo u očajničku potragu za kćeri, prijatelji su mu pomogli, ali budući da je nije uspio naći u gradu od oko 20.000 stanovnika, otišao je u policijsku postaju oko 10 sati.

Međutim, policija nije odmah poduzela mjere.

Rođak obitelji ispričao je da je policija prvo natjerala oca da čeka, a zatim ga ispitala umjesto da joj odmah locira mobitel. Vani je bilo hladno, oko -3 stupnja, a djevojčica je ocu rekla da se ne osjeća dobro.

Mediji pišu da policija nije shvatila oca ozbiljno.

Nekoliko sati nitko nije pomogao Nataliji

Poljski mediji pišu da je Natalija bila sama nekoliko sati u blizini jedne od prodavaonica u Andrihovu, oko 500 metara od policijske postaje. Nikoga od prolaznika nije zanimala njezina situacija.

Kada je djevojčica pronađena oko 13:30 sati, ležala je u snijegu i bila je bez svijesti, rekao je muškarac koji ju je unio u toplo spremište.

Oko 14 sati hospitalizirana je nakon pružene prve pomoći na licu mjesta, no nažalost umrla je u srijedu na klinici u Krakovu.

Slučaj je izazvao veliku tugu u Poljskoj te kritike policije i ljudi koji su bezosjećajno prolazili pored nje.

Nitko od radnika supermarketa i kupaca nije primijetio djevojku u snijegu. Mediji javljaju da su tuda prošli deseci prolaznika.

Državni odvjetnik naredio je obdukciju. U subotu je objavljeno da je 14-godišnje dijete preminulo od moždanog edema uzrokovanog obilnim krvarenjem – moždanim udarom. Brza pomoć bi mogla spasiti Nataliju. Ali umrla je sama na hladnoći.

NAJNOVIJE!