Njemačka: Učitelji zabranili djeci da piju vodu tijekom ramazana

Škola je odbila komentirati priču.

Učitelji u Njemačkoj zabranili su djeci da piju vodu u svojim učionicama iz obzira prema muslimanskim učenicima koji poste tijekom svetog islamskog mjeseca Ramazana.

Kako je izvijestio portal NIUS, učenici petog razreda u neimenovanoj školi koja se nalazi u širem području Frankfurta, obavijestili su svoje roditelje da im je zabranjeno piti u razredu jer je nekolicina učenika postila.

“Za večerom uvijek razgovaramo o tome kako je prošao dan. Pitala sam kćer što ima novo u školi. Tada nam je rekla da su dva profesora zabranila učenicima da piju na satu jer je troje od 27 djece postilo”, rekao je za stranicu otac jednog od učenika.

Razumije se da, iako zabrana vode nije službena školska politika, nju provode dva odvojena učitelja koji su spriječili učenike da pristupe aparatu za vodu u dvorani ili da drže boce s vodom na svojim stolovima.

“Uvijek možete napuniti svoje boce u hodniku vani, tamo je aparat za vodu”, rekao je otac, opisujući uobičajenu praksu tijekom nastave.

“Ovu najavu smatramo čudnom. S jedne strane, djeca u petom razredu imaju između 10 i 11 godina. Čak i za religiozne muslimane, post se primjenjuje tek od 14. godine. Činjenica da 24 djece mora uzeti u obzir troje djece kada su u pitanju osnovne fizičke potrebe – to je čudna intervencija”, dodao je.

Škola je odbila komentirati priču.

Muslimani koji drže ramazanski post moraju se suzdržavati od konzumiranja bilo kakve hrane ili pića tijekom dana, uključujući vodu.

Frankfurt je prošlog tjedna dospio na naslovnice nakon što je postao prvi njemački grad koji je u središtu grada postavio svečanu rasvjetu za proslavu Ramazana.

NAJNOVIJE!