NaslovnicaVijestiNogometaš Bayerna napadnut od navijača jer ne podržava LGBT

Nogometaš Bayerna napadnut od navijača jer ne podržava LGBT

Igrač Bayerna Noussair Mazraoui napadnut je od strane navijača nakon što je javno podržao Zakariju Aboukhlala, igrača Toulousea, koji se protivio LGBT kampanji u francuskom nogometu.

Zakaria Aboukhlal, uz Saida Hamulića, Faresa Chaibija, Moussu Diarru i Logana Costu, odbio je podržati Tjedan LGBT prava u Ligue 1, tijekom kojeg su klubovi nosili dresove duginih boja. Mazraoui, koji s Aboukhlalom igra u marokanskoj reprezentaciji, podržao je njegovo stajalište.

“Sve boje su lijepe. U Toulouseu, Münchenu i bilo gdje drugdje. Poštuj naše vrijednosti, Mazraoui”, pisalo je na transparentu kojeg su izvjesili navijači Bayerna tijekom utakmice protiv RB Leipziga, koju je Bayern izgubio 1:3.

Jedan korisnik Twittera je ovaj napad komentirao na sljedeći način: “Sramotni navijači. Više im je stalo do LGBTQ nego do njihovog kluba i zemlje. Nije ni čudo što se cijeli svijet smije Njemačkoj. Nemojmo se pretvarati kao da je Mazraoui rekao “f… LGBTQ”. Postoji velika razlika između prihvaćanja LGBTQ osoba i PROMOVIRANJA istih. Ne žele ih svi promovirati!”