Nova Disney+ serija prikazuje tinejdžericu koja ostaje trudna sa Sotonom

Pastor iz New Yorka je izdao upozorenje o novoj Disney+ seriji koja prikazuje tinejdžericu koja se zaljubljuje i ostaje trudna sa Sotonom.

Mike Signorelli, pastor crkve u New Yorku, rekao je da je “Pauline”, serija koju Deadline opisuje kao “njemački original o tinejdžerici koja se zaljubljuje u đavla”, samo posljednja u nizu sadržaja na temu Sotone to bi trebalo natjerati kršćanske roditelje na oprez.

“Moja reakcija je bila: Sotona uvijek dolazi prerušen u anđela svjetla, pa će se prikazati u obliku koji ljudi najspremnije mogu prihvatiti,” rekao je Signorelli o svojoj reakciji na seriju. “Zato što se želi svidjeti masama, a mi to vidimo uvijek iznova i iznova.”

Pastor je rekao da bi se moglo pretpostaviti da će ova taktika prestati funkcionirati, ali je primijetio da “postoji publika za to”, zbog čega se takve serije nastavljaju probijati na tržište.

Puno toga još uvijek nije poznato o “Pauline”, iako izvješće Deadlinea daje uvid u ono što se može očekivati.

“Pauline prati istoimenu protagonisticu, 18-godišnjakinju koja slučajno zatrudni – iz veze za jednu noć”, piše portal o seriji. “S obzirom da joj je na umu stres u školi, klimatska kriza i propast društva, nešto što joj sada uopće nije potrebno je hvatanje osjećaja, pogotovo ne za njezinu ljubavnu vezu za jednu noć, Lukasa, koji je, ispostavilo se, je sam vrag.”

Roditelji trebaju biti svjesni onoga što se događa

Bilo da se radi o ovakvim serijama ili crtićima poput “Little Demon” — programu na FXX-u, mreži u vlasništvu Disneya — Signorelli je rekao da postoji razlog da roditelji budu angažirani i svjesni onoga što se događa. Ovo se posebno odnosi na crtiće sa zlim, demonskim ili sotonističkim temama.

“Ako ste roditelj koji trenutno gleda ovaj video, samo želim da budem što jasniji: ovi crtići nisu za odrasle”, rekao je. “Mogu reći da su za odrasle. Mogu imati ocjenu za odrasle, ali znamo da crtići privlače djecu. A netko mora biti dovoljno hrabar da to kaže.”

Signorelli je rekao da su te serije ponekad upakirane i formatirane na način na koji djeca mogu – ili bi – htjeli gledati, te potaknuo ljude da govore o toj stvarnosti.

“Moramo to jednostavno nazvati kako jest i donijeti određenu mjeru izloženosti ovome”, rekao je.

Signorelli je rekao da kršćani također moraju biti svjesni još jedne činjenice: Efežanima 6 je stvarna i vjernici su uključeni u intenzivnu duhovnu bitku.

“Mi vodimo duhovnu bitku i ne borimo se protiv krvi i mesa, kao ni protiv producenata i redatelja, karikaturista i ilustratora,” rekao je. “Mi vodimo duhovnu bitku, pa toga moramo biti svjesni kako nas Sotona ne bi nadmudrio.”

Signorelli je rekao da je bitno razotkriti Sotonu i ukazao na biblijske opise đavla koji “pokušava nadmudriti” ljude.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare