O ovim bebama se ništa ne zna 8 dana: Obitelj očajnički moli za pomoć

Mališani su nestali u trenu i više od tjedan dana nemaju kontakta s njima.

Video s Instagrama koji prikazuje dvoje male djece o kojima se već osam dana ne zna ništa u kratkom je vremenu postao viralan i ujedinio mnoge u pronalasku svih koje je Hamas oteo u neviđenom napadu na Izrael.

Devetomjesečni Kfir i Ariel (4) oteti su prošle subote tijekom napada Hamasa na jedan od kibuca u blizini granice s Gazom.

Yifat Zailer, 37, iz Izraela, kaže da je šest članova njezine obitelji oteto iz svojih domova u kibucu Nir Oz.

Osim dvoje djece, nestali su i Yifatina teta Shiri (30), njezin suprug Jarden (37) te Shirini roditelji Josi i Margit Silberman.

U dirljivom videu vide se djeca kako se smiješe u kameru, a iznad su ispisane riječi: “Ovo je moja obitelj”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YIFAT ZAILER PAZ (@yifatzailer)

U videu se vide stari klipovi na kojima su djeca s roditeljima, bakama i djedovima… Mališani su nestali u trenu i više od tjedan dana nemaju kontakta s njima.

“POMOZITE MI VRATITI MOJU OBITELJ.”

Ariel puše četiri svjećice s rođendanske torte, dok Kfir drijema u majčinom naručju. Cijeli video nesretnog Yifatova “vrištećeg apela” – POMOZITE MI VRATITI MOJU OBITELJ.

Na kraju videa je dirljiva poruka: “Nemoj da nam ovo budu posljednje uspomene. Ne oduzimaj mi zrake sunca.”

U opisu videa Yifat je napisao: “Ovo je moja obitelj. Želim čuti Kfirin prekrasan smijeh i vidjeti Arielin prekrasan osmijeh. Molim vas podijelite ovaj video kako bi došao do svake majke i oca na ovom svijetu koji misle da ovo zaslužujemo ovo što nam se događa. Hvala”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YIFAT ZAILER PAZ (@yifatzailer)

Videozapisi također kruže internetom na kojima se vidi kako Shiri grčevito drži svoju djecu prije nego što ih je Hamas odvukao iz njihove kuće. Shiri i njezin suprug Jarden, koji je imao jedan pištolj, potrčali su u svoje sklonište sa svoje dvoje male djece u trenutku kada su čuli da im teroristi pokušavaju provaliti u dom.

Jarden je članovima svoje obitelji rekla da ih voli, dok su oko njezine kuće trajale svađe. Pola sata kasnije uspjela je poslati poruku da “ulaze”, a nakon toga joj se gubi svaki trag.

Od obitelji nema ni traga ni glasa već osam dana, a nestali su i Shirini roditelji Josi i Margit koji imaju više od 60 godina i vjeruje se da su oteli.

Kasnije je osvanula snimka na kojoj se vidi kako izbezumljena majka čvrsto drži djecu dok ih pokušavaju oteti, dok od oca ni traga ni glasa. Video na kojem Shira plače dok joj oduzimaju Ariel i Kfira potresao je cijeli svijet.

NAJNOVIJE!