Obitelj zgrožena jer je otkrila da je pogrebno poduzeće kremiralo drugu osobu, a ne člana obitelji

Zbog greške dužnosnika koji su označavali posmrtne ostatke dvojice irskih državljana, kremirana je i na krivom mjestu pokopana pogrešna osoba.

Medicinski dužnosnici na Floridi pogrešno su označili ostatke dvojice irskih državljana koji su umrli od predoziranja zbog čega je došlo do brkanja nalaza njihovih obdukcija i najvjerojatnije kremiranja pogrešnog tijela.

Umrli jer su se predozirali

Dvojica prijatelja Kane Mitchell (30) i Luke Comiskey (31) umrli su u travnju 2022. godine nakon što su se predozirali fentanilom. Dvojac je zajedno živio u Pinellas Parku na Floridi, a njihova tijela otkrio je poslodavac nakon što su izostali s posla.

Ubrzo nakon toga, pogrebno poduzeće otpremilo je njihove ostatke u Irsku te je prema željama obitelji jedan od njih kremiran, piše CNN.

Tri mjeseca nakon njihove smrti, obitelji preminulih muškaraca primijetile su nedosljednosti u izvješćima o obdukciji te su se požalile vlastima koje su otkrile podršku u označavanju posmrtnih ostataka.

Obitelji muškaraca tada su shvatile da su Mitchellovi ostaci pokopani na parceli obitelji Comiskey u Dublinu te su saznali da je umjesto Mitchella, Comiskey taj koji je kremiran.

“Naš ured jako se kaje zbog tragedije ove situacije”, poručili su iz Ureda medicinskog istražitelja.

NAJNOVIJE!