Otac bebi staroj 18 dana dao mlijeko s antifrizom: Osuđen je na 50 godina zatvora

Otac je priznao da je ulijevao antifriz u mlijeko svoje novorođene kćeri kako bi izbjegao plaćanje alimentacije.

Otac iz američke savezne države Georgije osuđen je na 50 godina zatvora jer je prije četiri godine svojoj bebi staroj 18 dana dao mlijeko koje je prethodno otrovao antifrizom.

Curtis Jack uhićen je 16. listopada 2020. nakon što mu se kći razboljela i u bolnici je bila pozitivna na etilen glikol, kemikaliju koja se nalazi u antifrizu.

Istražitelji su rekli da je Jack uzeo bočice majčinog mlijeka od djetetove majke dva tjedna ranije dok je bila u bolnici nakon što je rodila njihovo dijete.

Nakon što je majčino mlijeko dao djetetovoj baki, koja je čuvala i drugu ženinu kćer, dijete se u roku od 24 sata teško razboljelo, a sumnjalo se da se otrovalo. Jack je policijskim detektivima South Fultona priznao da je majčinom mlijeku dodao antifriz, rekla je policija u izjavi na društvenim mrežama.

Policija je rekla da je Jack priznao da je ulijevao antifriz u mlijeko svoje novorođene kćeri kako bi izbjegao plaćanje alimentacije.

“Tijekom suđenja, tužitelj je iznio iskaze djetetove majke, bake, policajaca i medicinskih stručnjaka, uključujući demonstraciju kako je lako otrovati majčino mlijeko”, rekla je policija South Fultona.

Antifriz za automobila, čak i ako se proguta u malim količinama, izuzetno je toksičan. Simptomi mogu uključivati ​​pospanost, povraćanje, oštećenje bubrega i smrt.

Djetetova majka odbila je govoriti nakon Jackove presude, ali je rekla da je dijete dobro, izvijestio je NBC.

NAJNOVIJE!