NaslovnicaVijestiOtmičar je oteo djevojčicu (13), a ona je na komadiću papira napisala...

Otmičar je oteo djevojčicu (13), a ona je na komadiću papira napisala poruku koja joj je spasila život

Oteta 13-godišnja djevojčica iz Teksasa spašena je u Kaliforniji nakon što je prolaznicima mahala porukom “pomozite mi”.

Steven Robert Sablan, 61, iz Cleburnea, Teksas, optužen je po jednoj točki za otmicu i prijevoz maloljetnice s namjerom upuštanja u kriminalne seksualne aktivnosti, objavilo je američko državno odvjetništvo u priopćenju za javnost.

Prema optužnici i izjavi pod prisegom, mlada žrtva šetala je San Antoniom u Teksasu 6. srpnja, kada je Sablan navodno podignuo crni pištolj i naredio joj da uđe u automobil.

“Ako ne uđeš u auto sa mnom, ozlijedit ću te”, navodno je rekao Sablan tinejdžerici koja ga je posušala u vozilo.

Sudski dokumenti kažu da je 61-godišnjak počeo voziti i rekao djevojci da je može povesti na krstarenje da vidi prijatelja u Australiji.

Sablan je navodno rekao tinejdžerici da “prvo mora učiniti nešto za njega”.

Zatim ju je seksualno napao i nastavio s napadom dok su se vozili iz Teksasa u Kaliforniju.

Help me poruka
Foto: AP

Tinejdžerica je napisala ”pomozite mi” na komadić papira

Sablan je 9. srpnja parkirao vozilo u Long Beachu u Kaliforniji i otišao u praonicu kako bi oprao odjeću dok je žrtva ostala u autu. Dok je njezin napadač bio zaokupljen, službenici kažu da je tinejdžerica napisala “pomozite mi” na komadicu papira u pokušaju da privuče nečiju pozornost.

Svjedok je vidio djevojku i nazvao policijsku upravu Long Beacha, koja je stigla na vrijeme i zatekla Sablana ispred vozila.

Prilikom pretrage vozila policajci su pronašli crni BB pištolj, natpis “upomoć” i par lisica.

Sablan je uhićen, a vlasti su brzo otkrile da je djevojčica nestala u Teksas .

“Želim pohvaliti članove naše zajednice na njihovoj budnosti i spremnosti da pozovu hitnu”, rekao je šef policije Long Beacha Wally Hebesch u izjavi.

“Ovaj incident naglašava ključnu ulogu koju članovi zajednice igraju u očuvanju sigurnosti ljudi. Također bih želio zahvaliti našim policajcima na njihovoj brzoj reakciji i akcijama koje su dovele do toga da je ova žrtva dovedena na sigurno.”

Dužnosnici su rekli da bi se Sablan mogao suočiti s maksimalnom doživotnom kaznom u saveznom zatvoru ako bude osuđen za otmicu i prijevoz maloljetnika s namjerom upuštanja u kriminalne seksualne aktivnosti.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare