Oženjeni propovjednik optužen za pljačku 5 žena i seksualno zlostavljanje 2 žene

Oženjeni propovjednik (36) je optužen za pljačku pet žena i seksualno zlostavljanje dvije njih. Jedna od njegovih žrtava je beskućnica.

Supruga dugogodišnjeg propovjednika iz Illinoisa bila je u potpunom šoku kad je saznala za optužbe protiv svog supruga s kojim je bila u braku 11 godina, optuženog za pljačku pet žena i seksualno zlostavljanje dvije od njih.

Justin Deloney, 36-godišnji vođa Službe za širenje vjere, propovijedao je punih 19 godina te, prema policijskim izvješćima citiranim u CBS News Chicago, ima dosje za pljačkanje ranjivih žena.

Vlasti navode da je pastor uhićen u nedjelju i suočava se s nizom optužbi koje se odnose na incidente koji su se navodno dogodili od kraja lipnja do sredine srpnja.

Tužitelji tvrde da je pastor pristupao žrtvama pod izgovorom razgovora, a zatim bi pokušao nagovoriti žene da uđu u njegov automobil. Kad bi žena odbila njegove pokušaje zavođenja, navodno bi joj otuđio osobne stvari i pobjegao.

Opljačkao je i seksualno napastovao žrtve tijekom ljeta

Među njegovim žrtvama su i 44-godišnja žena kojoj je prišao 2. lipnja, 58-godišnja žena 9. srpnja i 45-godišnja žena 18. srpnja. Optužen je i da je 25. lipnja seksualno napao 47-godišnju ženu te 10. srpnja 34-godišnju ženu.

Policija izvještava da je jedna od žrtava bila beskućnica koja je prihvatila vožnju od Deloneya. Pastor je navodno “izveo prisilnu oralnu kopulaciju” nad ženom dok je prijetio nožem “iz seksualnih pobuda”.

Tijekom pretrage Deloneyjeva automobila tijekom istrage, policija je pronašla osobne iskaznice i kreditne kartice koje pripadaju žrtvama.

Samantha, supruga pastora, izjavila je za CBS da su optužbe protiv njenog supruga za nju bila potpuno neočekivane. Suđenje će se nastaviti kasnije ovog mjeseca.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!