Papa izražava zabrinutost zbog kipa kupljenog u Međugorju: Gospina ukazanja nisu uvijek stvarna

Papa Franjo je izrazio svoju zabrinutost vezano za kip koji je kupljen u Međugorju, ističući da Gospina ukazanja “nisu uvijek stvarna”.

Njegove izjave se mogu tumačiti kao neizravna kritika žene koja je privukla veliki broj hodočasnika u grad blizu Rima tvrdeći da kip Djevice Marije izlučuje krvave suze.

“Ne gledajte tamo. Postoje ukazanja Djevice koja su stvarna, ali Djevica nikada nije privlačila (pažnju) na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kad je marijanska pobožnost previše usmjerena na tebe, to nije dobro”, izjavio je Papa tijekom intervjua za Rai 1, kada su ga upitali o ukazanjima Djevice Marije.

Intervju je emitiran nekoliko dana nakon što su stanovnici Trevignana pozvali Papu Franju da intervenira u vezi Marie Giuseppe Scarpulle, koja je dobila nadimke “Svetica” i “vidovita”.

VIDI OVO: Jesu li Gospina ukazanja istinita?

Priča o kipu Gospe koja lije krvave suze je lažna

Kip Djevice Marije je kupljen u Međugorju

Već pet godina ona organizira mjesečne ceremonije u parku s pogledom na jezero Bracciano, gdje se nalazi kip Djevice Marije u staklenoj vitrini, prema pisanju Guardiana.

Radi se o kipu koji je Scarpulla kupila u Međugorju. Po povratku u Italiju tvrdila je da joj se Djevica ukazala, da kip izlučuje krvave suze i da joj šalje poruke. Lokalni biskup Marco Salvi prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg dana u mjesecu. Nadbiskupija provodi istraživanje vezano za fenomen oko kipa.

Mnogi su ljudi molili pred kipom tražeći ozdravljenje. Scarpulla se suočava s istragom nakon što je privatni istražitelj otkrio da mrlje krvi na kipu potječu od svinjske krvi, a neki od njenih sljedbenika su iznijeli priče o prevari.

NAJNOVIJE!