NaslovnicaVijestiSvijetPar ispisao dijete iz vrtića koji kroz knjige promovira rodnu ideologiju

Par ispisao dijete iz vrtića koji kroz knjige promovira rodnu ideologiju

Par iz Istočnog Yorkshirea odlučio je ispisati svoju četverogodišnju kćerku iz vrtića nakon što su se suočili s kontroverznom knjigom “Djedov ponos” koju su proglasili neprikladnom zbog seksualnih slika i rodne ideologije. Roditelje su nazvali homofobnima zbog njihovih prigovora na knjigu.

Will i Maria Taylor su iz Hulla izrazili zaprepaštenje kada su u knjizi primijetili slike muškaraca odjevenih u kožnu sado-mazo opremu, uključujući i “trans” osobe s ožiljcima od operacije “promjene spola”. To je izazvalo njihovu zabrinutost i revolt, smatrajući da takav sadržaj nije primjeren djeci.

Iako su se obratili vrtiću Genesis Pre School s pritužbama, osoblje vrtića je odbilo ispriku i opravdavalo sadržaj knjige. Par je odlučio ispisati svoju kćer iz vrtića kako bi zaštitio njenu dobrobit.

Djeca su suočena s neprimjerenim sadržajem

Izdanje knjige, namijenjene djeci od četiri godine, izazvalo je kontroverzu zbog ilustracija koje prikazuju događaje u vezi s “Pride” manifestacijama i LGBT+ zajednicom.

Roditelji su istaknuli da su djeca suočena s neprimjerenim seksualnim slikama koje nisu primjerene za njihovu dob, unatoč tvrdnjama da djeca ne bi razumjela ili percipirala erotski sadržaj.

Sindikalni povjerenici vrtića su na kraju potvrdili da su ilustracije u knjizi neprikladne za dob djece i da su je nakon provjere uklonili iz vrtića.

Izdavač knjige je podržao autora i ilustratora, tvrdeći da je knjiga vjeran prikaz proslava LGBT+ manifestacija te da su optužbe za “skrivene poruke” neutemeljene i homofobične.

Ovaj slučaj je izazvao raspravu oko granica prikladnog sadržaja u knjigama za djecu, uz osjećaj da se roditeljima trebaju pružiti informacije o sadržaju kako bi mogli donositi informirane odluke o čitanju.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare