Par ispisao dijete iz vrtića koji kroz knjige promovira rodnu ideologiju

Par iz Istočnog Yorkshirea odlučio je ispisati svoju četverogodišnju kćerku iz vrtića nakon što su se suočili s kontroverznom knjigom “Djedov ponos” koju su proglasili neprikladnom zbog seksualnih slika i rodne ideologije. Roditelje su nazvali homofobnima zbog njihovih prigovora na knjigu.

Will i Maria Taylor su iz Hulla izrazili zaprepaštenje kada su u knjizi primijetili slike muškaraca odjevenih u kožnu sado-mazo opremu, uključujući i “trans” osobe s ožiljcima od operacije “promjene spola”. To je izazvalo njihovu zabrinutost i revolt, smatrajući da takav sadržaj nije primjeren djeci.

Iako su se obratili vrtiću Genesis Pre School s pritužbama, osoblje vrtića je odbilo ispriku i opravdavalo sadržaj knjige. Par je odlučio ispisati svoju kćer iz vrtića kako bi zaštitio njenu dobrobit.

Djeca su suočena s neprimjerenim sadržajem

Izdanje knjige, namijenjene djeci od četiri godine, izazvalo je kontroverzu zbog ilustracija koje prikazuju događaje u vezi s “Pride” manifestacijama i LGBT+ zajednicom.

Roditelji su istaknuli da su djeca suočena s neprimjerenim seksualnim slikama koje nisu primjerene za njihovu dob, unatoč tvrdnjama da djeca ne bi razumjela ili percipirala erotski sadržaj.

Sindikalni povjerenici vrtića su na kraju potvrdili da su ilustracije u knjizi neprikladne za dob djece i da su je nakon provjere uklonili iz vrtića.

Izdavač knjige je podržao autora i ilustratora, tvrdeći da je knjiga vjeran prikaz proslava LGBT+ manifestacija te da su optužbe za “skrivene poruke” neutemeljene i homofobične.

Ovaj slučaj je izazvao raspravu oko granica prikladnog sadržaja u knjigama za djecu, uz osjećaj da se roditeljima trebaju pružiti informacije o sadržaju kako bi mogli donositi informirane odluke o čitanju.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!