Pastor se obračunao s naoružanim napadačem u crkvi, spasio je mnoge živote

Pastor je postao heroj kada je spasio mnogo života nakon što se obračunao s napadačem u crkvi. Brzo je razmišljao i djelovao da zaštiti svoje vjernike od nesreće. 

Ezekiel Ndikumana, pastor u Nashville Light Mission crkvi, napao je 26-godišnjeg muškarca s pištoljem, Dezirea Bagandu, tako što ga je uhvatio straga i bacio na pod. Vjernici su priskočili u pomoć te su ga držali na podu dok nije došla policija. 

Baganda je bio prišao oltaru, izvadio je pištolj i rekao vjernicima da ustanu. Namjeravao je početi pucati kada ga je pastor zaustavio. 

„Htio je ubijati“, rekao je Ezekiel, „To mi je prvo palo na pamet… Stajao je ispred svih. Nitko nije bio iza njega tako da je mogao učiniti bilo što.“ 

Životi u Božjim rukama

Ezekiel se pretvarao da izlazi iz crkvenog hodnika kroz stražnja vrata iza napadača. Odmah se bacio na njega, a ostalo je jasno. Mnogi ljudi ga nazivaju herojem, ali je on odmah svaku zaslugu dao Bogu. Rekao je da ih je Bog spasio. Dodao je da su njihovi životi u Božjim rukama, a ne u njegovim. 

„Bog je htio pokazati da je on moćan Bog“, uvjereno je rekao. 

Napadač je optužen za 15 slučaja napada, a  očekuju se i dodatne optužbe, kaže policija. Baganda je zamoljen da prestane dolaziti u crkvu prije nekoliko mjeseci jer je prekidao pastore dok su pričali. No, nitko nije znao da je on sposoban za nešto tako nasilno. Rekao je vlastima da vjeruje da je „on Isus“ te da treba pucati u sve crkve i škole. 

Istina, ništa nije iznad Božje moći i vlasti. On je tu tragediju pretvorio u priliku. Priliku da pokaže Svoju veliku moć i vjeru tog hrabrog pastora. Kao i Ezekiel, neka i mi budemo uvijek spremni dati Mu svu slavu i hvalu, ne samo u dobrim vremenima nego i tijekom nesreće. 

„Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni“ (Psalam 23,4). 

NAJNOVIJE!