NaslovnicaVijestiPrerano rođena beba umrla jer njezini "kupci" nisu htjeli odgajati nedonošče

Prerano rođena beba umrla jer njezini “kupci” nisu htjeli odgajati nedonošče

U Kaliforniji se rodio dječak u 25. tjednu trudnoće, no njegovi ga “kupci” nisu htjeli odgajati kao nedonošče. Beba je umrla.

Pro-life aktivistkinja Lila Rose na svojemu je Twitteru objavila događaj iz Kalifornije koji razotkriva istinsku narav surogat-majčinstva.

Homoseksualni par “kupio” je dijete u utrobi surogat-majke, ali kad ga je ona ranije rodila, bila je zakonski prisiljena prihvatiti njihovu odluku o dječakovoj sudbini. Par, naime, nije želio odgajati nedonošče.

Dječakova biološka majka potom ga je željela posvojiti, no njegovi “kupci” to nisu dopustili pa je liječnička pomoć dječaku nakon rođenja morala biti uskraćena.

Rose je na Twitteru napisala:

Dvojica muškaraca unajmila su surogat Brittney Pearson da osnuju svoju “obitelj iz snova”.

Do kraja postupka ubijen je dječačić star 25 tjedana.

Dok je bila trudna, Brittney je dobila dijagnozu raka dojke i odlučila je roditi dijete u 25. tjednu kako bi mogla primiti kemoterapiju, a djetetu dati priliku za preživljavanje.

Rekla je da je rezonirala: “Želim ovu bebu čuvati i donijeti je na svijet.”

Ali par koji ju je kupio nije želio platiti Brittney za bebu rođenu prije 38. tjedna zbog mogućih zdravstvenih problema nedonoščeta.

Zahtijevali su da se trudnoća “odmah prekine”.

Kada je Brittney odbila ubiti bebu, zaprijetili su pravnim postupkom.

Kada je ponudila da posvoji dijete, zahtijevali su smrtovnicu.

Brittney je opisala svoje iskustvo kao surogat-majke riječima da se osjeća kao “iznajmljena maternica”.

Zakoni o surogat-majčinstvu u Kaliforniji ne daju nikakva prava ni majci ni djetetu. Uspjela je roditi dijete u 25. tjednu, ali je par kupaca imao “vlasništvo” nad djetetom nakon rođenja.

Zapovjedili su da se uskrati hitna pomoć.

Dječak je umro ubrzo nakon rođenja.

Iako se čini da je Brittney pokušala zaštititi ovo dijete u maternici, njezino sudjelovanje u surogat-majčinstvu imalo je djelomičnu ulogu u konačnoj smrti ovog dječaka.

Od trenutka začeća lišen je svojih temeljnih prava i tretiran je kao proizvod koji se može odbaciti na prvi znak kvara.

Surogat-majčinstvo u osnovi je pogrešno. Omogućuje ljudima da se ponašaju kao da imaju pravo na reproduktivne sposobnosti drugih ljudi – tijelo žene čiju utrobu iznajmljuju. Također tretira djecu kao imovinu koja se kupuje, prodaje i ubija.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare