NaslovnicaVijestiPrije 62 godine je spasila bebu iz kutije, a sada su se...

Prije 62 godine je spasila bebu iz kutije, a sada su se ponovno sreli

Milosrdna žena je prije 62 godine na Božić spasila bebu koju je pronašla u kutiji. Ove godine su se ponovno sreli.

Gledajući u običan sivi prag, Harveya Shackella iz Velike Britanije obuzela je nervoza. Na istom mjestu gdje u tom trenutku stoji, prije 62 godine na Božić, ostavljen je u kartonskoj kutiji kao novorođenče.

“Ne mogu vjerovati da sam ostao ovdje. Da me nisu odveli, smrznuo bih se”, kaže Harvey.

Tog Božića spasila ga je Vera Wood, vlasnica kuće ispred koje je ostavljen.

Šest desetljeća kasnije Harvey je konačno dobio odgovore na pitanja koja su ga mučila. Ne samo da se ponovno susreo s Verom, već je upoznao i dvije sestre i 16 polubraće i sestara.

“Posljednjih nekoliko mjeseci bili su stvarno emotivni. Gušim se od same priče o tome”, rekao je.

U međuvremenu, Harvey je oženio Vanessu i ima dva posinka.

“Kada sam upoznao sestru Carrie, nisam mogao vjerovati koliko smo slični. Osjećam se puno lakše sada kada znam odakle sam”, rekao je.

Ovaj “plavooki dječak”, kako su ga mediji tada prozvali, pronađen je u kartonskoj kutiji. Medicinske sestre u obližnjoj bolnici nazvale su ga Christopher, no njegovi udomitelji promijenili su mu ime u Harvey.

Harvey kao dječak
Foto: Mirror.co.uk

Vera ga je tražila godinama

Harvey je cijeli život razmišljao o svojim biološkim roditeljima, no tek je nedavno odlučio nešto poduzeti po tom pitanju. Okidač za to bio je kada mu je njegova 95-godišnja posvojiteljica pokazala isječak iz Daily Mirrora koji je sadržavao članak o njemu.

Imao sam sretno djetinjstvo s mamom, tatom i bratom, ali uvijek sam razmišljao o tome odakle sam došao, prisjeća se Harvey.

Časopisu Mirror obratio se prošle godine sa željom da sazna svoje korijene. Jedino što je znao o sebi je da je ostavljen u kutiji na Verinom pragu. Iako se u međuvremenu odselila, nikada ga nije zaboravila.

Godine 1988. također je gostovala u emisiji kako bi pokušala saznati što se dogodilo Harveyju.

Vera, koja sada ima 89 godina, živi blizu mjesta gdje je Harvey pronađen i sjeća se svega kao da je bilo jučer.

“Oko četiri sata popodne na Božić čula sam neko šuškanje u svom vrtu. Razmaknula sam zavjese i vidjela neke dječake kako istrčavaju iz kapije, a onda sam oko 18 sati čula dječji plač. Prvo sam mislila da je susjedino dijete koje se nedavno porodilo. Kad sam ujutro otvorila vrata mljekarice vidjela sam kutiju. Iz nje nije bilo zvuka, ali kad sam pomaknula gornji dio vidjela sam da u njoj leži beba”, prisjeća se Vera.

Imao je samo male krpice oko tijela

Zatim je dodala da je beba bila bosa i da nije imala ništa na rukama i glavi.

“Imao je samo malo krpice oko tijela. Preko sebe je imao plavi ženski džemper i na njemu smeđi papir. Bilo mu je jako hladno. Imao je oko četiri kilograma, kasnije sam saznala da mu je to pomoglo da preživi”, rekla je.

Vera, koja je imala troje djece, unijela ga je u kuću i umotala u deku.

“Mazila sam ga cijelo vrijeme dok policija nije stigla. Suprug je bio u šoku, a kći je mislila da joj je Djed Mraz donio brata na dar. Voljela bih da sam ga mogla zadržati, ali imala sam troje male djece, jednostavno nije bilo moguće”, rekla je.

Novinari su u međuvremenu uspjeli pronaći Veru, koja se svih ovih godina nije prestala raspitivati ​​o “Christopheru”.

“Kad sam ga ponovno srela, jednostavno sam se slomila, a i on. Čvrsto smo se zagrlili. Više nećemo gubiti kontakt. Kad sam ga vidjela, rekla sam da sad mogu u miru umrijeti. Sretna sam jer vidjela ga”, rekla je.

Harvey i Davina
Harvey i njegova polusestra Davina; Foto: Mirror.co.uk

Susret s biološkim sestrama

Harvey kaže da mu je nevjerojatno što Vera misli na njega sve ove godine.

“Da nije bilo nje i da me nije pronašla, vjerojatno ne bih preživio”, rekao je.

Prvi susret bio je emotivan za oboje. Nakon toga, rezultati DNK analize pokazali su da su Harveyjevi biološki roditelji umrli. Međutim, otkrio je da ima dvije biološke sestre koje su bile oduševljene kad su saznale za njega.

“Prvo nisam mogla vjerovati. Pravo je čudo da je preživio. Cijeli život me grize savjest što su me roditelji zadržali i ostavili njega, nije fer. Uvijek sam željela imati brata”, rekla je njegova starija sestra Keri.

Tvrdi da njihova majka nije utjecala na to da je ono napušteno i da ga je otac odnio u kutiji.

“Kad ga je tata odveo, mama je bila jako uzrujana”, prisjeća se.

Od prvog susreta sestre i brat susreli su se nekoliko puta, a Harvey je dobio i poziv na vjenčanje svoje sestrične.

U međuvremenu je upoznao i nekoliko polubraće i polusestara jer je njegov otac imao nekoliko paralelnih veza u kojima je imao izvanbračnu djecu.

“Nevjerojatno je koliko su me dobro prihvatili. Kad sam upoznao Veru, mislio sam da ne može bolje od ovoga, a onda sam upoznao svoju braću i sestre. Bilo je to kao šlag na torti”, rekao je Harvey.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare