NaslovnicaVijestiPrijevremeno rođena beba je preživjela iako je težila manje od polovice svoje...

Prijevremeno rođena beba je preživjela iako je težila manje od polovice svoje sestre blizanke

Prijevremeno rođena beba rođena 11 tjedana ranije preživjela je iako je težila manje od polovice težine svoje sestre blizanke.

Beba Reagan i njezina sestra blizanka Mila rođene su 11 tjedana prerano hitnim carskim rezom. Dok je Mila težila 1,27 kg, maleni Reagan bio je manji od upola manje od nje, težio je samo 450 grama.

Mama djevojčica, Audrieanna Lambert (33), rekla je da su liječnici izdavali strašna upozorenja o Reagan tijekom trudnoće. Tijekom njezinih antenatalnih pregleda liječnici su primijetili da Reagan ne raste istom brzinom kao njezina sestra.

Do 20. tjedna trudnoće bila je 18% manja od svoje sestre Mile, a u 24. tjednu Audrieanna je čula da se Reaganova veličina smanjila za pedeset posto.

Doktori su predviđali da neće živjeti dulje od sljedeća dva tjedna. Audrieanna je rekla da su liječnici “bili sigurni da neće uspjeti jer im je sve što su medicinski znali govorilo da neće. Bila sam shrvana”.

Srce djevojčice je još uvijek kucalo u 26. tjednu

Protiv očekivanja, 26-tjedno skeniranje pokazalo je da srce djevojčice još uvijek kuca. Audrieanna je pomno praćena od 27. tjedna.

Međutim, u 29. tjednu, praćenje je pokazalo da je Reaganin protok pupkovine poremećen, što znači da je bila u neposrednoj opasnosti od smrti.

Djevojčice su rođene u 16:33 10. prosinca 2021. hitnim carskim rezom. Obje bebe su trebale specijalističku njegu i prebačene su na neonatalnu intenzivnu njegu (NICU) čim su rođene.

Mila je provela 45 dana u bolnici, a zatim je mogla otići kući u siječnju 2022. Reagan je morala provesti još 3 mjeseca u bolnici nakon što je njezina sestra otišla. Oporavila se od sepse i primila je više transfuzija krvi kako bi joj se pomogao rast.

“Potpuno razvijena unatoč tome koliko je bila minijaturna”

Audrieanna je svoje djevojčice mogla držati tek kad su imale pet dana. Rekla je : “Kad sam vidjela Reagan, bila je tako mala da ti je mogla stati u ruku. Znao sam da će biti sićušna, ali je ipak bila mnogo manja nego što sam zamišljao”.

“Mila je bila tri puta veća. Ali Reagan je bila potpuno razvijena unatoč tome koliko je bila minijaturna. Napokon smo ih smjeli držati kad su bili stari pet dana”

“Bilo je čarobno, ali bile su tako nježne i sićušne.”

Obje djevojčice, stare 20 mjeseci, sada napreduju. Reagan hoda i govori, a Mila samo nekoliko koraka ispred, trči.

Još uvijek imaju veliku razliku u veličini. Mila nosi odjeću od 12 do 18 mjeseci, ali mala Reagan još uvijek nosi odjeću za tromjesečnu djecu. Audrieanna dobiva mnogo komentara od stranaca koji ne mogu vjerovati da su ove sestre blizanke.

“Ljudi su zapanjeni kad vide Reagan kako hoda – jer izgleda premala za bebu koja može hodati”, rekla je. Kad vide dvije djevojke zajedno, Mila izgleda otprilike tri puta veća od Reagana i nadvisuje je.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare