Proglasili ga mrtvim u bolnici, no sljedeći dan uslijedio je šok

Ozlijeđenog muškaraca su proglasili mrtvim u bolnici, no kada se pojavila obitelj pored njegovog tijela, uslijedio je šok za njih i liječnike.

Indijac Sreekesh Kumar (40) proglašen je mrtvim nakon nesreće na motociklu i stavljen mrtvačnicu gdje se smještaju tijela ostalih pokojnika, ali sljedećeg dana uslijedio je šok – ustanovljeno je da nije mrtav i da i dalje diše.

On je najprije bio u vrlo kritičnom stanju nakon što ga je u petak udario motocikl u Moradabadu, istočno od glavnog grada New Delhija.

Proglašen je mrtvim po dolasku u privatnu medicinsku ustanovu i prebačen je u državnu bolnicu.

– Pregledao ga je službenik Hitne pomoći. Nije našao nikakve znakove života i stoga ga je proglasio mrtvim – rekao je novinskoj agenciji medicinski nadzornik bolnice.

– Kada su policijski tim i njegova obitelj došli da iniciraju papirologiju za obdukciju, pronađen je živ. Ovo nije ništa drugo nego čudo – rekao je Kumar, dodajući da je i on sam šokiran.

Snaha se skoro onesvijestila od šoka

Kumarova snaha primijetila je da se čovjek i dalje miče, a kada je to vidjela skoro se onesvijestila od šoka.

– On uopće nije mrtav. Kako se to dogodilo? Gledajte, on želi nešto da kaže, diše – rekla je snaha na snimci koja je postala viralna.

Ona je kasnije za medije istakla kako će tužiti liječnike zbog nemara jer su umalo ubili Sreekesh tako što su ga “stavili u hladnjaču”.

Ravnatelj bolnice rekao je da je službenik hitne medicinske pomoći više puta pregledao pacijenta u 3 sata ujutro i nije bilo otkucaja srca.

– Nakon toga je proglašen mrtvim, ali su ga ujutro policijska ekipa i njegova obitelj pronašli živog. Naš prioritet je sada da mu spasimo život – dodao je ravnatelj bolnice uz konstataciju da ovo nije bio nemar liječnika, već jedan od “najrjeđih slučajeva” koji se skoro i ne događa.

NAJNOVIJE!