Rat u Izraelu: Jezive snimke s ulica, u Jeruzalemu sirene

Izrael je proglasio ratno stanje za napade koji su se jutros dogodili.

Rat u Izraelu je započeo jutros kada su izvedeni masovni raketni napadi na područje južnog i središnjeg Izraela, javlja Jerusalem Post.

“Hamas je izveo kombiniranu operaciju, uključujući raketne napade i infiltraciju terorista na izraelski teritorij”, priopćile su Izraelske obrambene snage (IDF).

“ID će štititi građane Države Izrael, a teroristička organizacija Hamas će platiti vrlo visoku cijenu. Pozivamo javnost da slijedi upute zapovjedništva i ostane u zaštićenim područjima. Pozivamo stanovnike rubnih područja Gaze da ostanu u svojim domovima.”

Priopćeno je da je u napadima ranjeno 16 osoba, od kojih su sve u kritičnom stanju, šest je u srednje teškom stanju, a sedam je lakše ozlijeđeno.

Izrael je proglasio ratno stanje kao odgovor na napade koji su se dogodili jutros.

U Jeruzalemu su se oglasile sirene za zračnu uzbunu, a gradom navodno odjekuju detonacije. Vjeruje se da je riječ o protuzračnoj obrani.

“Određeni broj terorista infiltrirao se na izraelski teritorij iz Pojasa Gaze”, rekla je vojska u priopćenju, dodajući da je stanovnicima područja oko Pojasa Gaze rečeno da ostanu u svojim domovima.

“Izraelske obrambene snage branit će izraelske civile, a teroristička organizacija Hamas platit će visoku cijenu za svoje akcije”, stoji u priopćenju, prenosi Guardian.

NAJNOVIJE!