Roditeljima rečeno da im je kćer umrla nakon rođenja, a onda su došli do jezivog otkrića

Roditelji su godinama bezuspješno tražili grob svog djeteta, a onda su otkrili nešto sasvim jezivo.

“Zovem iz Kliničkog centra da vas obavijestim da vam je jutros preminulo dijete”, vijest je koju je Miloš Kuprešanin primio 8. rujna 2018. godine, dok je bio na putu prema bolnici u namjeri da supruzi Aleksandri, koja se tek porodila, odnese lijekove.

Aleksandra je u osmom mjesecu trudnoće rodila djevojčicu Saru, za koju su liječnici i medicinske sestre rekli da je proplakala i da je živa. Dva dana nakon toga rečeno im je da je beba umrla, navodi Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u svom dokumentarnom filmu “Gdje je Sara”.

Djevojčicu, kako u filmu tvrde roditelji, navodno pokapaju bez pitanja i bez njihovog pristanka. Miloš i Aleksandra od tada tragaju za njenim posmrtnim ostacima, za koje kažu da nisu pronađeni na mjestu gdje je beba navodno pokopana.

“Trudnoća je bila u redu, a onda…”

Priča počinje kada Aleksandra u 7. mjesecu trudnoće odlazi na redoviti pregled kod ginekologa koji otkriva da ima višak amnionske tekućine. Upućuje je na UKC RS radi ultrazvuka. Liječnik joj je tada, tvrdi Aleksandra, rekao da mora hitno u Beograd jer “njihovi doktori to neće”, ne objašnjavajući na što misli, navodi se u dokumentarcu CIN-a.

“Tijekom noći su me probudili i ponovno napravili CTG. 6. rujna rekli su mi da imam trudove i da moram hitno na carski rez. Kao prijevremeni porod. Kad je prošlo, nisam čula plač djeteta. Vidjela sam samo babicu kako izlazi na vrata s djetetom u naručju. Drugi dio ekipe zašije ranu i pojavljuje se doktorica koja kaže: Aleksandra, čestitamo, dobila si curicu. Ima 1,9 kg, duga 45 centimetara. Proplakala je, disala je. Stavili smo je u inkubator, sve je u redu”, ispričala je Aleksandra ekipi Centra za istraživačko novinarstvo.

Liječnici i medicinske sestre obavijestili su njenog oca i Aleksandrine roditelje koji su čekali u hodniku da je Sara rođena živa. Drago Blagojević, Aleksandrin otac, kasnije je uspio vidjeti djevojčicu.

“Bila je tamnoputa kao Aleksandra”

“Imala je tri centimetra kose. Tamnoputa kao Aleksandra”, prisjeća se.

No, liječnik je već 7. rujna obavijestio roditelje, kako tvrde, da je došlo do “određenih komplikacija” i da dijete treba poslati u Beograd, jer Sari nedostaje dio probavnog trakta …

Naknadno je roditeljima na UKC-u rečeno da je Sara odvedena 11. rujna i pokopana na Novom groblju u Banjoj Luci.

U grobu su pronašli samo bocu Coca-Cole

“Hladno su uzeli nečiju svojinu, radi se o djetetu, i zakopali kao nepoznatu osobu”, šokantno je saznanje do kojeg je došao otac.

Ovu šokantnu priču možete u cijelosti poslušati u dokumentarnom filmu u nastavku. UPOZORENJE: video sadrži dijelove potencijalno uznemirujućeg sadržaja.

A onda slijedi novi strašni zaplet. Na Novom groblju im je rečeno da njihova beba nije tamo, već na banjalučkom Pobrđu. Zatražili su i dobili dozvolu za ekshumaciju. U grobnici u kojoj je navodno pokopana mala Sara, kako tvrde roditelji, pronašli su samo praznu plastičnu bocu Coca-Cole i medicinsku rukavicu! Potom su iskopali grob pokraj njega, ali DNK ostaci nisu Sarini. Potom je otišao na policiju, pa na tužiteljstvo, koje nije smatralo potrebnim pokrenuti istragu.

Sarina majka Aleksandra Blagojević i otac Miloš Kuprešanin već godinama bezuspješno traže grob svog djeteta, a posljednjih godinu dana u potrazi su im se pridružili i novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).

Kamere su pratile Aleksandrinu i Miloševu borbu s preprekama sustava, no ni uz novinarsku podršku nisu uspjeli otvoriti sva zatvorena vrata tvrtki, institucija i ustanova koje su bile povezane s njihovom tragedijom.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!