Rus zapalio crkvu zbog supruge: Nije mogao podnijeti što je tamo radila

Ogorčeni Rus je zapalio crkvenu zgradu jer nije mogao podnijeti što mu je žena tamo radila. Ona je, naime, veliki dio novca donirala lokalnoj crkvi.

Jednom ogorčenom Rusu se smučilo da gleda kako njegova supruga donira obiteljski novac lokalnoj crkvi, pa je spalio bogomolju.

Ujutro 26. lipnja izbio je požar u crkvi Svetog Vasilija Velikog u selu Pargolovo, u okrugu Sankt Peterburg. Vatra je brzo zahvatila drveni krov i zidove zgrade, a vjerojatno bi čitava građevina izgorjela prije dolaska vatrogasaca, da vjernici nisu sami ugasili vatru, prenosi Objektiv.rs.

Ipak, šteta je bila velika, a lokalne novine su objavile da su mnogi mještani sa suzama u očima gledali svoju crkvu. Ali ta tuga se brzo pretvorila u bijes usmjeren na čovjeka odgovornog za paljevinu.

U početku su mnogi vjerovali da je požar posljedica kratkog spoja zbog neispravnih električnih instalacija, a neki su čak vjerovali da je to znak od Boga da se izgradi veća, ljepša crkva. Ali policiji nije trebalo dugo da pronađe pravog krivca, 36-godišnjeg mještanina koji je navodno odlučio osvetiti se crkvi nakon što se posvađao sa svojom suprugom.

Supruga je često donirala novac crkvi

Otac četvero djece se navodno svađao sa svojom suprugom, koja je često volontirala u crkvi, jer je stalno donirala sav njihov novac. Tako je u nedjelju ujutro stavio karnister benzina u prtljažnik, odvezao se do crkve, posuo zidove gorivom i nakon što se uvjerio da nema nikoga, zapalio vatru.

– Radio je non-stop, imaju četvero djRece, a žena mu radi u crkvi. Sve što bi zaradio, ona bi nosila u hram. Zbog toga su imali sukob. Shvatio je da će ili učiniti nešto svojoj ženi ili će zapaliti hram – piše Komsomolskaja pravda.

Čovjek je izabrao ovo drugo, a pred policijom nikada nije negirao krivicu. On je čak tražio i pritvor zbog svog zločina, ali je sudac odlučio vratiti ga kući do izricanja presude. Možda zbog nedostatka krivičnog dosjea ili zbog četvero djece, omraženi piroman je još uvijek slobodan čovjek.

NAJNOVIJE!