NaslovnicaVijestiRusija zabranila promjenu spola: "Ne želimo degeneraciju nacije"

Rusija zabranila promjenu spola: “Ne želimo degeneraciju nacije”

"Na zdravim obiteljima, na zdravom odgoju djece treba graditi budućnost zemlje, a ne na europskim igrama demokracije koja je odavno prerasla u opću degradaciju"

Rusija je danas službeno usvojila zakon o zabrani promjene spola na teritoriju cijele zemlje, kao i korištenje medicinskih pripravaka u svrhu istoga.

“Ova je odluka koja štiti naše građane i djecu. Zamislite, u SAD-u je broj operacija promjene spola u posljednjih deset godina porastao 50 puta. Monstruozna tendencija!”, rekao je predsjednik Dume Vjačeslav Volodin.

“To je put koji vodi degeneraciji nacije. Za nas je to neprihvatljivo”, poručio je.

Zakon predlaže poništenje braka ako je jedan od supružnika promijenio spol. Također je predviđeno da ako postoji potvrda da je došlo do promjene spola, tada će osobi biti zabranjeno posvajanje djece.

To se ne odnosi na osobe koje su promijenile spol prije dana stupanja na snagu Zakona o zabrani promjene spola. Duma je zabranila i korištenje medicinskih preparata koji imaju za cilj promjenu spola, piše RIA Novosti.

Zastupnica Dume Tamara Frolova poručila je da je ovo važan i neosporan zakon za Rusiju, gdje su tradicionalne obiteljske vrijednosti i institucija braka odlučujuće u jačanju suvereniteta zemlje.

“Na zdravim obiteljima, na zdravom odgoju djece treba graditi budućnost zemlje, a ne na europskim igrama demokracije koja je odavno prerasla u opću degradaciju”, istaknula je Frolova.

Danas je Duma također zabranila korištenje medicinskih pripravaka koji imaju za cilj promjenu spola.

U SAD-u, prema podacima iz 2022. godine, živi milijun i 640 tisuća transrodnih osoba, od čega je 340.000 tinejdžera, podsjeća Volodin.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare