Ruski katolički biskupi odbacuju blagoslov istospolnih parova

Naglašavajući tradicionalni pogled na brak između muškarca i žene, ruski katolički biskupi osjećaju dužnost da brane obitelj kao zajednicu jednog muškarca i jedne žene.

Konferencija katoličkih biskupa Rusije objavila je izjavu u kojoj osuđuje blagoslov “istospolnih parova” prema uputama u vatikanskoj deklaraciji Fiducia Supplicans iz prosinca.

U priopćenju od petka, viši nacionalni prelati žalili su se na “nesporazume koji su se pojavili” kao rezultat dokumenta pape Franje Fiducia Supplicans. Ruski biskupi su napisali da “bi se izbjegla kušnja i zabuna”, konferencija “ističe činjenicu da je blagoslov bilo koje vrste parova koji ustraju u odnosima koji su neregulirani sa stajališta kršćanskog morala (suživot, bigamni drugi brakovi, istospolni brakovi) je neprihvatljiv“.

Biskupi su napomenuli da je njihova dužnost podupirati brak i obitelj “kao povlaštenu zajednicu i primarnu jedinku društva”, posljedično smatrajući “nužnim naglasiti da [rimo] katolički nauk o obitelji i braku ostaje nepromijenjen”. Samo muškarac i žena ujedinjeni u braku čine obitelj zajedno sa svojom djecom.

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!