Sestra blizanka postala surogat majka za sestru koja ne može zatrudnjeti

Svaka žena koja je ikada bila trudna zna da to nije lak posao – ali je ipak jedan od najvećih blagoslova. Ova sestra je odlučila postati surogat majka za sestru blizanku.

Whitney Bliesner znala je da želi postati majka, no zbog genetskog poremećaja trudnoća se smatrala iznimno rizičnom, a posvajanje nije jeftino. Tada se umiješala njezina sestra blizanka Jill.

Whitney ima NF2, rijedak genetski poremećaj koji uzrokuje razvoj dobroćudnih tumora duž živaca mozga, leđne moždine i drugih područja. Zbog bolesti je izgubila lijevo oko i morala se podvrgnuti djelomičnoj histerektomiji (uklanjanje dijela maternice). Ne samo da bi je trudnoća izložila riziku, već je također znala da postoji velika vjerojatnost da će NF2 prenijeti svojoj djeci.

Suočila se s nekoliko odluka: uopće ne imati djecu, posvojiti ili koristiti surogat

“Pokušavala sam samu sebe uvjeriti da je u redu što nemam djecu jer nije bilo šanse da si priuštim posvajanje”, rekla je. “Udala sam se za divnog čovjeka prije gotovo tri godine, a nakon što sam se udala, osjećaj želje za obitelji se vratio, pa sam odlučio sagledati sve mogućnosti.”

Tada se Whitneyina blizanka, Jill, ponudila da nosi njezino dijete umjesto nje.

Sestra Jill (s kapom) i sestra blizanka

“Oduvijek je željela biti mama i bolest joj je već toliko toga uzela. Nisam htjela dopustiti (NF2) da oduzme i ovu priliku”, rekla je Jill. “Ona je moja najbolja prijateljica i znam da bi učinila isto za mene … Činilo mi se da je to prava stvar.”

Sestre su prošle kroz proces IVF-a (in vitro oplodnja) koristeći donorsku jajnu stanicu i spermu Whitneyinog supruga. Ne samo da je bila uspješna, već Jill nosi sestrine blizance!

Whitney nije mogla biti sretnija: “Uzbuđena sam što ću imati blizance jer sam blizanka i znam kakvu vezu imamo moja sestra i ja.”

Jill bi trebala svojoj sestri roditi djecu 6. lipnja.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!