Sestre su se izgubile u šumi, no netko je cijelo vrijeme bio s njima te noći

Zlatni retriver pazio je na dvije sestre koje su se izgubile u šumi izvan New Orleansa. Pronađeni su kasnije, zajedno, gotovo 2 kilometra od kuće.

Mary Bourg je 28. studenog uputila bjesomučni poziv 911, kada su njezine kćeri, Abigail, 7, i Cecelia, 4, nestale iz svog dvorišta u Folsomu, Louisiana.

“Ne mogu pronaći svoju djecu. Igrale su se s psom vani i tražila sam ih posvuda, pao je mrak i ne znam gdje su”, objasnila je Mary dispečeru dok je tražila pomoć da pronađe svoje kćeri.

Tim za potragu odmah je poslan blizu Folsoma u potragu za djevojčicama i psom Artemisom. Više od 100 volontera zajednice pomoglo je u potrazi, kao i K9, dronovi i helikopter.

Nakon mučnih 5 sati potrage, djevojčice su pronađene zajedno sa svojim zlatnim retriverom, nekih 2 kilometra od njihove kuće.

Odani pas je čuvao sestre koje su se izgubile u šumi

Odani pas ih je čuvao, osiguravajući djevojkama zaštitu od očaja. Kako se potraga približavala, Artemis je počeo lajati, upozoravajući ih i svo troje su konačno pronađeni.

Abigail je ležala na Artemisu držeći ga za ovratnik i samo se privila uz njega, a Cecilia je ležala s glavom na Abigailinom trbuhu”, rekao je tata.

“Bilo je teško, rekao sam im da je to vjerojatno najviše suza koje sam isplakao u posljednjih 20 godina”, rekao je Justin Bourg, otac djevojčica.

“Ne želim ih traumatizirati, želim zadržati taj avanturistički mentalitet, ali isto tako da imaju pameti i budu pametne.”

Cijelo vrijeme zlatni retriver nije odstupao od djevojčica i obitelj mu je zahvalna na tome. “On je samo član obitelji koji je pazio na svoje djevojčice”, rekla je mama.

NAJNOVIJE!