Sin ubio majku zato što je s islama prešla na kršćanstvo

Nedavno je u Izraelu sin ubio majku zato što je s islama prešla na kršćanstvo. Optužen je za ubojstvo s predumišljajem.

46-godišnja žena pronađena je mrtva u dijelu rijeke Jordan u sjevernom Izraelu dan nakon što ju je njezin sin ubio, jer je prešla s islama na pravoslavlje.

Majku je zadavio zbog njezine vjere

Osumnjičeni Muad Hib (27) navodno je konopom ili rukama zadavio svoju majku, Rashu Muklashu, sve dok nije umrla.

Prema The Times of Israel, u optužnici se navodi da je Hib iskopao jamu, zatrpao tijelo i pokrio mjesto kamenjem i suhim lišćem. Hib je u ponedjeljak optužen za ubojstvo s predumišljajem.

Žrtva je 2006. navodno otuđena od muža i petero djece, nakon što se preselila iz Zarzira u Nof HaGalil, gdje je prešla na kršćanstvo.

Nakon gotovo 15 godina, ponovno se povezala sa svojom djecom nakon što joj je bivši suprug umro. Međutim, njezino obraćenje na kršćanstvo navodno je razljutilo Hiba, za što su tužitelji pretpostavili da bi mogao biti razlog njegove namjere ubojstva.

Majku je zadavio zbog njezine vjere
Rasha Muklasha, koju je ubio njezin sin Muad Hib 5. kolovoza 2021. (Foto: timesofisrael.com/Israel Police)

Tužitelji tvrde da je Hib planirao ubojstvo, budući da se susreo sa svojom majkom u blizini Nazareta i pokupio je u svom vozilu s namjerom da je ubije i zbrine njezine ostatke.

VIDI OVO: Islamisti spalili živog kršćanskog pastora, njegovu ženu i troje djece

Nakon što je ugušio majku, tražio je mjesto gdje bi sakrio njezino tijelo

Tijekom traženja, Hib je navodno naletio na policijsku blokadu i pobjegao s mjesta događaja. U optužnici se navodi da je nastavio do rijeke Jordan, gdje je sakrio pokojnicu.

Oba Hibova brata uhićeni su odvojeno. Sva tri muškaraca zadržani su u pritvoru dok se nije prikupilo dovoljno dokaza da se Hib optuži za glavnog počinitelja. Ostali su nakon toga pušteni.

Policija je priopćila da je intenzivno tragala za ostacima majke, koristeći helikoptere, pse i jedinice za praćenje.

NAJNOVIJE!