Slučaj zlostavljanja dječaka zgrozio Austriju
Foto: Unsplash

Slučaj zlostavljanog dječaka (12) već mjesecima potresa austrijsku javnost, a osim majke (32) koja je zbog toga u pritvoru, uhićena je još jedna osoba za koju se sumnja da pripada sadističkom kultu.

Kako piše bečki Kurier, dječaka je majka tjednima zlostavljala u kući u Waldfirtelu u jesen. Dječak je pronađen pothranjen i hospitaliziran je u kritičnom stanju kada mu je dijagnosticirana teška hipotermija.

Protiv majke (32) podneseno je nekoliko prijava, rekao je glasnogovornik policije Donje Austrije Johan Baumschlager, dodavši da je u tijeku istraga zbog pokušaja ubojstva, mučenja ili zanemarivanja djeteta.

Dječakovo zdravstveno stanje se poboljšalo, rekli su u policiji. Policijska istraga je trenutno u tijeku i usmjerena je na navodnu užu obitelj s majčine strane.

Ispituje se pripadnost sadističkom kultu

Jutros je uhićena još jedna žena (40) koja se također smatra osumnjičenom u ovom slučaju. Ona se također nalazi u istražnom zatvoru u Kremsu i protiv nje se vodi istraga zbog sadističkog kulta koji je osumnjičena majka navodno koristila protiv svog sina.

Istražitelji iz Državne kriminalističke policije Donje Austrije pronašli su ovu ženu na temelju poruka u mobilnom telefonu majke. Prema istražiteljima, sadržaj poruka teško tereti obje žene. U ovom slučaju su u toku dalja istraživanja i evaluacije podataka. Obavljen je i pretres kuća.

Kako je danas objavio Kronen Zeitung, moguća su nova uhićenja, a spominje se i postojanje nekakvog sadističkog klana.

Detalji zlostavljanja djeteta

Majka je sina navodno često polijevala hladnom vodom, a na temperaturama ispod nule držala je prozore na stanu otvorenima i po nekoliko sati dnevno. Djelatnica Centra za socijalni rad je krajem studenog obavijestila Hitnu pomoć i tako spasila dječakov život.

Dijete je navodno bilo u “akutnoj životnoj opasnosti”. Dječak je imao tjelesnu temperaturu od 26,8 stupnjeva i zbog toga je doslovno pao u komu. Najprije je prevezen u bolnicu u Waldviertelu, a odatle u posebnu kliniku u Beču. Nakon što je bolnica podnijela žalbu, majka je uhićena. Zdravstveno stanje djeteta u međuvremenu se poboljšalo, rekli su u policiji.

Slučaj je, međutim, dospio u javnost tek kada je majka podnijela žalbu zbog pritvaranja. Vrhovni sud tu je tužbu odbio krajem svibnja uz obrazloženje dramatičnih okolnosti u kojima je dijete bilo prisiljeno živjeti.

Optužena je, kako se tvrdi, svom sinu nanosila “fizičke i psihičke patnje udarajući ga šakama, a ozljede mu nije ni sanirala”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare