Španjolska zabranjuje molitve ispred klinika za pobačaje

Španjolska agresivno provodi novi zakon koji zabranjuje velikim skupinama molitvu krunice u javnosti, a sada su dužnosnici ciljali na pro-life osobe koje mole u centrima za pobačaje.

Krajem studenog vlada je naredila prekid moljenja krunice. Od tada, kao odgovor na prijetnju Socijalističke partije da će javne molitve u autonomnoj regiji Madrid proglasiti nezakonitima, katolici i drugi javno mole na mjestima diljem zemlje.

Javna krunica održava se u znak prosvjeda protiv nedavno formirane socijalističke vlade, koja je pregovarala sa separatističkim, antikatoličkim, malim političkim skupinama u španjolskom parlamentu kako bi formirala većinu.

Socijalistički vođa Pedro Sánchez dobio je potporu malih regionalnih stranaka u parlamentu pristajući na amnestiju za nasilne separatističke kriminalce koji su zatvoreni zbog prošlih terorističkih djela.

Od tada je policija pojačala provođenje zabrane molitve, uključujući sada i u centrima za pobačaj.

20 interventnih policajaca je spriječilo molitvu

Kako izvještava Katolička novinska agencija, vladino izaslanstvo (javna uprava) u Madridu mobiliziralo je oko 20 interventnih policajaca kako bi spriječili oko 10 mladih ljudi da mole krunicu ispred klinike za pobačaje Dator.

Dana 28. prosinca, na blagdan Nevine dječice, policajci su također uhitili dr. Jesúsa Povedu, koji je organizirao samostalni protest na vratima klinike Dator. Liječnik je proveo gotovo 40 godina pomažući majkama u riziku od pobačaja.

Poveda je tako bio vjeran onome što već predstavlja tradiciju pro-life pokreta u Španjolskoj izvodeći čin pasivnog otpora samo na jedan dan u godini, na blagdan Nevine dječice, dok je preostalih 364 posvetio spašavanju beba.

Poveda je otišao do vrata centra za pobačaje i u znak protesta sjeo na tlo blizu vrata klinike. Ubrzo nakon toga na mjesto događaja stigla je skupina mladih iz pokreta Molitva nije zločin s nakanom razmatranja svijetlih otajstava krunice.

Nekoliko ih je policajaca automatski natjeralo da se udalje stotinjak metara od mjesta, gdje su na koljenima s velikim drvenim križem počeli moliti krunicu.

Ujutro oko 9.30 sati policajci su rekli Povedi da napusti mjesto u blizini vrata klinike za pobačaje, što je on odbio, pružajući pasivan otpor. Policija ga je zatim prebacila u patrolno vozilo u kojem je odveden u policijsku postaju.

Prema izvješću, policija je djelomično uklonila zagovornike pro-life jer je događaj za pobačaj bio zakazan kasnije tijekom dana.

NAJNOVIJE!