Stranci odgovorni za 100 posto slučajeva teških seksualnih napada u Frankfurtu

Nova kriminalistička statistika njemačkog grada Frankfurta sadrži šokantne brojke o strancima i velikim zločinima, uključujući jednu konkretnu brojku koja pokazuje da su oni odgovorni za 100 posto svih teških zločina seksualnog napada i 57,4 posto svih zločina.

Podaci pokazuju da su čak i za najteže zločine više od polovice svih osumnjičenih stranci – oni bez njemačke putovnice.

Ostali osumnjičenici, njih 42,6 posto, su njemački državljani, ali važno je napomenuti da podaci ne prate imaju li ti njemački osumnjičenici migracijsku pozadinu, jer Njemačka ne bilježi te podatke.

Ukupno 39,6 posto od 266.390 osumnjičenika za zločine diljem Bavarske prošle godine nisu bili Nijemci unatoč tome što su činili 16 posto državnog stanovništva

Kad je riječ o zločinima protiv života, 54 posto slučajeva ubojstava počinili su stranci, dok su oni odgovorni za 64,8 posto slučajeva ubojstva iz nehata.

Seksualni zločini

Kada su u pitanju teški seksualni zločini, stranci su također uvelike zastupljeni, a podaci pokazuju da su odgovorni i za 64,1 posto svih slučajeva silovanja. Prema jednom od najekstremnijih podataka iz nove statistike, stranci su odgovorni za 100 posto ozbiljnih slučajeva seksualnog napada.

Odgovarajući na kriminalističku statistiku, načelnik policije Stefan Müller rekao je: “Fitilj u sukobima je kratak, a međusobno poštovanje sve više nestaje. Ljudi su vrlo rano spremni ući u fizičke obračune.”

Pljačke, krađe i trgovina ljudima

Stranci su također bili uvelike zastupljeni u slučajevima pljački, uključujući 65,5 posto pljački, 75,6 posto teških pljački, 93 posto krađa automobila, 87,5 posto krađa torbica, 93 posto slučajeva džeparenja, 87,5 posto nasilnih provala, 80 posto dnevnih provala i 72,9 posto uličnih krađa.

Također su počinili 75 posto kaznenih djela krivotvorenja novca i 62,5 posto slučajeva seksualne ucjene.

Dodatno su odgovorni za 83,3 posto slučajeva trgovine ljudima i isto toliko slučajeva prisilne prostitucije.

Glasnogovornik frankfurtske policije rekao je njemačkom listu Bild: “Ovdje imamo zračnu luku. Ovo je prolaz. Ako iz statistike isključimo kršenja imigracijskih zakona, imamo udio od 57,4 posto osumnjičenika koji nisu Nijemci.” Taj broj daleko je iznad državnog prosjeka od 35 posto.

Frankfurt ima veći udio stranaca od ostatka Njemačke, ali kao rezultat toga, mogao bi pokazati što čeka ostatak Njemačke ako broj stranaca nastavi rasti. To također nije jedina država koja doživljava ovaj zabrinjavajući razvoj događaja.

NAJNOVIJE!