NaslovnicaVijestiSvijetStudent (20) pojeo tjesteninu staru pet dana, ubrzo je preminuo

Student (20) pojeo tjesteninu staru pet dana, ubrzo je preminuo

Student je pojeo tjesteninu staru pet dana koja je stajala na sobnoj temperaturi. Pojavila mu se mučnina, a nakon 10 sati je preminuo.

Koliko hrana koja je dugo stajala izvan hladnjaka, pri čemu može biti riječi o samo nekoliko sati, može biti opasna, pokazuje slučaj 20-godišnjeg studenta AJ.

On je ostatke tjestenine ostavio na sobnoj temperaturi da bi ih pet dana poslije podgrijao i pojeo. Potom je otišao s prijateljima, no ubrzo se vratio kući osjećajući se loše.

Najprije je imao glavobolju i bolio ga je želudac, a potom su se simptomi pogoršali te su uključivali povraćanje i proljev.

AJ je odlučio pokušati prespavati svoje tegobe, no sljedećeg dana, deset sati nakon obroka, pronađen je mrtav, piše Mirror.

Student je preminuo od trovanja hranom

Obdukcija je pokazala da je student preminuo od trovanja hranom izazvanog bakterijom “bacillus cereus”, čije spore razvijaju toksine koji uzrokuju povraćanje i proljev. Kako bi se olakšao, AJ je popio velike količine vode, što je samo pogoršalo situaciju.

U njegovu slučaju fatalna je bila upravo kombinacija bakterije koja je uzrokovala hipoglikemiju, te aspirina iz lijeka za bol u trbuhu koji je popio prije spavanja. Uparivanje je djelovalo fatalno na jetru pacijenta kojem bi jedino transplantacija pomogla da preživi.

Dr. Bernard, koji je na YouTubeu opisao slučaj preminulog studenta, savjetuje: “Ako hrana čudno miriše, uvijek je bolje biti siguran, nego požaliti.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare