Supruga Alekseja Navaljnog proglasila je Putina ‘sotonistom’ nakon svađe oko muževog mrtvog tijela

Julija Navaljnaja, ožalošćena udovica ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, optužila je ruskog predsjednika Vladimira Putina da drži tijelo njezinog supruga “taocem” i označila Putina kao praktikanta “sotonizma”.

Julijine optužbe dolaze usred spora oko puštanja tijela njezina supruga radi pokopa, uz sve veće sumnje da na njegovom tijelu postoje dokazi da je ubijen u svom zatvoru.

Ova 47-godišnjakinja – koja je obećala da će nastaviti kampanju svog supruga nakon njegove smrti u kaznenoj koloniji prošlog tjedna – vjeruje da je ubijen po Putinovom nalogu.

Ustvrdila je da je diktatorovo objavljeno vjerovanje u pravoslavnu vjeru laž i sugerirala da je uživao u “bombardiranju mirnih ljudi u snu noću” u Ukrajini.

“Vladimir Putin je taj koji izdaje naredbe, sjedeći na krajnjem kraju ovog užasnog lanca odobrenja. Ne, nemojte vratiti tijelo. Izvršite pritisak na njegovu majku. Slomite je”, rekla je.

“Bog je ljubav… ono što Putin radi je mržnja”

Udovica je dalje rekla da je Putinov ultimatum bio da Navaljnijeva obitelj pristane pokopati ga pod njegovim uvjetima u “udaljenom kutu nepoznatog groblja” ili on neće vratiti tijelo.

Rekla je: “Ovo su uvjeti koje Putin nameće – taj isti Putin, koji voli pokazati da je pobožni kršćanin.”

“Bog je ljubav, taj očaj je grijeh. Čak je i u pismima [njenog muža] iz zatvora rekao da ne osjeća mržnju prema svojim mučiteljima. Ono što Putin sada radi je mržnja. To čak nije mržnja, to je neka vrsta sotonizma, poganstva. Što ćeš s njegovim tijelom? Koliko ćeš nisko pasti mučeći čovjeka kojeg si ubio? Vi [Putine] vrijeđate vjernike i ateiste, kršćane i muslimane.”

“Ako se doista smatrate vjernikom, onda znajte da ćete za sve ovo odgovarati – i to ne samo pred ljudima. Odgovarat ćete i za rat koji ste prije dvije godine pokrenuli, usput, također služeći se vrijednostima kršćanstva.”

Navalnaya nastavlja zahtijevati povrat tijela svog supruga i ostaje nepokolebljiva u svojoj predanosti da nastavi naslijeđe svog supruga i bori se protiv korupcije i ugnjetavanja u Rusiji.

NAJNOVIJE!