Suprugu 12 godina držao zaključanu u stanu i zlostavljao: Susjedima pričao da vrišti od bolova zbog raka

Nijemac (55) je uhićen je zbog sumnje da je 12 godina suprugu (53) držao zaključanu u stanu u Francuskoj. Susjedima je pričao da vrišti od bolova zbog raka.

Njegova supruga, također Njemica, pronađena je polugola i obrijane glave u spavaćoj sobi stana, rekao je izvor francuske policije za AFP.

Par je živio u Forbachu, blizu granice s Njemačkom. Muškarac je osumnjičen za otmicu, silovanje i mučenje. Istražitelji vjeruju da je žena došla do telefona i pozvala njemačku policiju, koja je upozorila svoje francuske kolege, rekao je izvor AFP-a.

Lokalni tužitelj Olivier Glady rekao je da je žena u lošem zdravstvenom stanju. Dodao je da je u stanu bilo desetak mačaka. Tužitelj je naveo da je muškarac bio nezaposlen, kao i da je prethodno radio u Njemačkoj, piše BBC .

Osumnjičenik, koji se također suočava s optužbama za teško silovanje i mučenje, nalazi se u pritvoru u gradu Metzu na istoku Francuske, izvijestila je BFMTV. Njemački list Bild intervjuirao je susjede supružnika.

Oni su ispričali da im je muškarac rekao da njegova supruga ima rak i da “vrišti od bolova zbog svoje bolesti”.

Susjeda je za AFP ispričala da žena nije izlazila iz kuće. Iako je čula krikove, mislila je da je to zbog njenog zdravstvenog stanja.

“Bio je jako pristojan i fin. Ženu sam posljednji put vidio prije deset godina. Mislio sam da je umrla ili se odselila”, rekao je drugi susjed koji živi u njihovoj ulici.

Policija je u stanu pronašla dnevnik u kojem je muškarac vodio evidenciju svojih postupaka, uključujući i vrijeme kada joj je davao hranu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!