Surogat majka kaže da je homoseksualni par vršio pritisak na nju da pobaci bebu

Surogat majka progovorila je o tome kako su dva homoseksualna muškarca koji su planirali odgajati bebu koju je nosila zahtijevala da pobaci bebu i prijetili joj tužbom nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke. 

Brittney Pearson, 37-godišnja majka četvero djece iz Sacramenta u Kaliforniji, nedavno je podijelila svoje iskustvo kao surogat majke, koje je naglo završilo kada je primila dijagnozu metastatskog raka dojke, što ju je navelo da porodi dijete koje je nosila 15 tjedana prije termina.

Roditelji koji su posvojili bebu – par homoseksualnih muškaraca – navodno su umjesto toga inzistirali na pobačaju, bojeći se da će se dijete roditi s medicinskim problemima i zahtijevali su da mu se ne da spasonosno liječenje. Također su nastojali spriječiti Pearsona da da dječaka na posvajanje jer nisu željeli da njihov “DNK bude tamo”, piše Lifesitenews.com.

U razgovoru s predsjednicom Centra za bioetiku i kulturu (CBC) Jennifer Lahl, koja je prva objavila priču, Pearson je izrazila svoju frustraciju što se osjeća kao “unajmljena maternica” kada muškarci ne poštuju njezino stanje.

U svibnju joj je dijagnosticiran rak dojke

Pearson je objasnila da joj je u svibnju dijagnosticiran rak u otprilike 24. tjednu trudnoće. Nakon što je dvije godine ranije sudjelovala u surogat majčinstvu bez ikakvih komplikacija, prvo je kontaktirala agenciju s kojom je surađivala i pitala “kako sam se trebala nositi” sa situacijom.

“Vrlo sam jasno dala do znanja svom opstetričaru, svom onkološkom timu i agenciji da je moj glavni fokus bio osigurati da mogu nastaviti trudnoću i da će beba biti u redu, što je onkološki tim potvrdio”, rekla je Pearson.

Ali drugi su testovi otkrili da je rak ozbiljniji, zahtijevajući dva tretmana koji bi štetili djetetu u razvoju ako bi se uzimali tijekom trudnoće.

Nakon što je saznala za njezinu dijagnozu, Pearson je rekla da su dvojica muškaraca “malo poludjela” i odjednom postala “malo nametljivija” nego što je željela.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!