Susjeda progovorila o nestanku male Danke Ilić: “Ne daj Bože da je tamo”

Danka Ilić nestala je jučer oko 13.45 u Banjskom Polju, a za djevojčicom još traga cijeli Bor i okolina.

Prema riječima susjeda, bilo je primjetno da su roditelji voljeli Danku, a jedna od mještanki sumnja da je djevojčica mogla pobjeći i otići tako daleko sama, s obzirom na to da je još jedva hodala.

“Dankina majka Ivana je odavde. Dankinog oca ne znam. Ivana je odavde, otac joj je ovdje, a majka joj je umrla. Mala Danka je jako slatka. Ovdje su slavili rođendane. Kad su bili ovdje 14. siječnja Danka i ona su se još jedva kretale jer je bila mala, bila je u kolicima, dečko je živahan, zadnji put su bili zajedno, bili su divni, veseli…”, objašnjava susjeda obitelji, Ivane Ilić.

Danka je jedva mogla hodati

Ona smatra da je nemoguće da dvogodišnje dijete završi samo osam kilometara od mjesta gdje je nestalo. Prema njezinim riječima, Danka 14. siječnja nije mogla hodati, a nezamislivo joj je da bi sada mogla sama pobjeći. Boji se da se možda poskliznula i negdje pala.

“To što se priča da je dijete prodano, oteto, to nema šanse. Roditelji su požrtvovni. Mislim da se nešto drugo desilo, da nitko nije primijetio, mislim da su otišli u pogrešnom smjeru. Taj teren gdje je traže zlu ne trebao!

To dijete nije moglo otići tako daleko, ili je upala negdje ili se desilo nešto drugo. Kroz njihovo dvorište ide voda iz jezera koja ide u rudnik, ne daj Bože da je tamo. Ivana je svoje dijete čuvala” priča susjeda za portal Telegraf.

Ipak, dodaje da su Ivanini roditelji bili malo “zbunjeni”. Kaže da sa susjedima nikad nisu razgovarali, ali su bili složni kao obitelj.

Podsjetimo, Danka je nestala kada je majka davala vodu drugom djetetu i od tada je izgubljena. Na sebi je imala ljubičaste hlače, maslinastu jaknu a kosu je svezala u rep.

Molitva za Danku Ilić

Svemogući Bože,

Sada stojimo pred Tobom sa skrušenim srcima i molimo Te za malenu Danku Ilić, koja je izgubljena i možda sama.

Gospodine, Ti poznaješ svaki kutak ovoga svijeta i svaku skrivenu stazu. Molimo Te, osvijetli put njezinog povratka kući. Neka Tvoja Svjetlost obasja svaki njezin korak.

Molimo te Oče da daruješ snagu i mudrost onima koji je traže i neka ih Tvoja ruka vodi. Daj roditeljima i obitelji snage, strpljenja i upornosti dok ne pronađu Danku. Obnovi također njihovu vjeru da će se Danka vratiti, jer samo je u Tebi sva naša utjeha i sigurnost.

Sve ovo molimo u ime Isusa Krista, Amen.

NAJNOVIJE!