Svećenik prevarant krao milijune vjernicima, a ima i vanbračno dijete

“Lukavi” svećenik prevarant iz SAD-a optužen je da je pronevjerio milijune dolara iz nekoliko crkava na svom području i tim novcem financirao život na visokoj nozi, kupujući neke zaista bizarne stvari.

Ryan Scott tvrdio je da je svećenik posljednjih 30 godina i nudio je razne usluge uključujući vjenčanja, ispovijedi i krštenja.

Bivši članovi njegove crkve tvrdili su da je „otac Ryan“ zapravo prevarant, koji bi se, nakon što bi ga provalili, jednostavno preselio u drugi grad i ponovo započinjao svoj plan, prenosi Mirror pisanje američkih medija.

U tužbi su navedeni dokazi da Ryan „nije, niti je ikada bio zaređen“. Međutim, čak i bez titule je izgleda „impresionirao“ vjernike svojim znanjem.

Tijekom cijela tri desetljeća on je navodno putovao po Srednjem zapadu Sjedinjenih Država, propovijedajući i profitirajući od onih koji su mu vjerovali. Alex Schuman, podcaster i novinar, prekopao je njegovu pozadinu i tvrdi da Ryan uopće nije svećenik.

Svećenik prevarant se 30 godina lažno predstavljao

– Otac Ryan je ovo radio oko 30 godina, putujući Srednjim zapadom, otvarajući različite crkve. Nije da se pojavljivao u gradu i krio se. Ljudi su opisali da su bili zaista impresionirani njime. Osjećali su da je Bog bio u prostoriji dok je bio za propovjedaonicom – rekao je Schuman za Vice.

U jednom snimku intervjua, Ryan je govorio kako je njegovo zvanje svećenika dovedeno u pitanje, ali nije pružio dokaze koji bi pokazali da je on zapravo to što tvrdi. Za “oca Ryana”, kojega je Schuman opisao kao „nevjerojatno lukavog“, otkriveno je da ima i vanbračno dijete.

Možda najbizarniji detalj ove priče je da to da je lažni svećenik, od novaca dobivenih na prevaru, preuredio Centar za njegu u Buchanan i kupio 20 argentinskih ljama, tvrdeći da će one biti dio “službe iscjeljenja” koju je obavljao.

Nakon kratkog boravka iza rešetaka, čini se da je Ryan sada “svećenik u mirovini”, ali i dalje ažurira svoj Facebook profil i skuplja “donacije”, ali ovaj put za neku crkvu u Portugalu.

NAJNOVIJE!