NaslovnicaVijesti"Tata, mislim da umirem": Dječaka (7) ubola otrovnica u Sredozemnom moru, nastala...

“Tata, mislim da umirem”: Dječaka (7) ubola otrovnica u Sredozemnom moru, nastala neviđena drama

“Tata, mislim da umirem!” su bile riječi dječaka koji je osjetio bolove na koži nakon što je ubola otrovnica u Sredozemnom moru.

Za dječaka (7) kupanje u Mediteranu završilo je na hitnoj pomoći, a prema pisanju medija ubola ga je otrovna morska žarnica, prenosi njemački Bild.

Obitelj iz Belgije htjela je uživati ​​u posljednjem danu odmora u ljetovalištu Le Barcares. Nesreća se dogodila u blizini plaže.

Kako se navodi, dječak je iznenada u panici iskočio iz vode vičući: “Tata, mislim da umirem!”

Otac je za portal “7sur7” rekao: “Nikada nisam čuo da dijete ovako glasno vrišti.”

Na dječakovoj koži su se stvorile mrlje

Zabrinuti roditelji položili su sina na leđa. Postupno su se na koži djeteta stvorile mrlje. Roditelji su dojurili do vozila Hitne pomoći na plaži, da bi tamo zatekli 16-godišnjeg učenika. Bio je prestravljen situacijom. Ni u ljekarni im nitko nije mogao pomoći.

Isprva je otac posumnjao na kontakt s meduzama. Instinktivno se vratio u more sa svojim uplakanim djetetom da ga ispere. Ali kada su mrlje postale ljubičaste, bilo je jasno da njegov sin mora biti hospitaliziran u Perpignanu.

Liječnici hitne odmah su kontaktirali toksikologa. Dijagnozu je mogao postaviti preko telefona kada je prvi put pogledao slike. Vidjeli su se tragovi ticala morske žarnice. Njihov toksin protoanemonin izaziva kod ljudi neugodne reakcije.

Morska žarnica
Morska žarnica; Foto: Pixaabay

Možda ne bi preživio

Tjedan dana kasnije, dječak je još uvijek povraćao noću u bolnici.

Da je bio koju godinu mlađi, možda ne bi preživio, rekao je otac.

Toksikolog Jan Titgat s Katoličkog sveučilišta Leuven u Belgiji objasnio je za “7sur7”: “Morske anemone su sve samo ne bezopasni prijatelji. Ne postoji specifičan protuotrov za liječenje ozljeda uzrokovanih morskim anemonama. Uobičajeni lijekovi protiv bolova poput paracetamola su beskorisni. Akutna prva pomoć je topla morska voda. Trljanje limunom je također korisno.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare