Tinejdžeri u Francuskoj pretukli djevojčicu (14): “Oblačila se neprimjereno za islam”

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što su troje tinejdžera brutalno napali i pretukli 14-godišnju djevojčicu ispred njezine škole, što je rezultiralo njezinim završetkom u komi.

Policija je uhitila troje maloljetnika zbog pokušaja ubojstva, među kojima je bila i djevojčica iz iste škole kao žrtva.

Tužitelji su kasnije priopćili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je u napadu, koji se dogodio u utorak popodne ispred koledža Arthur Rimbaud u okrugu La Mosson-La Paillade, zadobila teške ozljede.

Jedna od optuženih, također 14-godišnjakinja iz iste škole, priznala je da je sudjelovala u premlaćivanju žrtve. Ostala dvojica uhićenih maloljetnika imaju 14 i 15 godina.

Majka žrtve, Hassiba, tvrdi da je učenica iz škole maltretirala njezinu kćer dvije i pol godine, optužujući je da se oblačila i ponašala neprimjereno za islamske standarde.

“Zapravo ne razumijem zašto je to dijete stalno napadalo Samaru, no postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika”, rekla je majka za The Guardian.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost s napadnutom djevojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada.

NAJNOVIJE!